IDS andra deltävling inställd

0
186

Först nåddes vi av nyheten att deltävlingen i Irish Drift Series, IDS, skjutits fram en dag, från lördagen till söndagen. Men det räckte inte med det, nu är tävlingen inställd.

En revanschsugen James Deane får vänta på nästa deltävling i den irländska serien. Arkivbild från Drift Masters.

Problemet som IDS har är tolkningar av vilka regler som gäller i Irland nu gällande folksamlingar i pandemins spår. Beslut är taget att Irland ska gå till något som heter Nivå 3 från 6 oktober till den 27 oktober, vilket innebär att man får träffas max 6 personer i hem eller trädgårdar, inga sociala träffar får ske, och mycket annat. För idrotten gäller också hårda regler, och det var i tolkningen av dessa regler som man hamnade i tveksamheter och först tyckte att man kunde genomföra tävlingen.

”Var säker på att jag har kämpat med tänder och naglar i ett försök att se till att de återstående rundorna i Irish Drift Series 2020 kan gå som planerat, men på grund av förvirring angående den officiella tolkningen av nationella sportevenemang som äger rum under nivå 3, är beslutet jag tvingades ta idag, om än inte ett lätt fattat beslut, ett som helt enkelt måste tas för att skydda framtiden för Irish Drift Series och alla berörda parter.” berättar Ed Powers i ett pressmeddelande.

Eftersom det här är första säsongen som Irish Drift Series körs i nuvarande regi så är det bara att hålla tummarna att de ekonomiska reserverna räcker till så att Powers och de andra får en rättvis chans att visa vad de kan göra för den inhemska irländska driftingen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se