Irish Drift Series kör tre deltävlingar på Mondello Park

0
15

När Ed Power tog över ansvaret för det irländska driftingmästerskapet hade han såklart ingen aning om vilken situation han skulle hamna i på grund av pandemin. Men nöden är uppfinningarnas moder.

Kommer regerande irländske mästaren Jack Shanahan att delta i år också?

Alla de planerade deltävlingarna på olika tillfälliga banor runt om i Irland har nu ställts in och ersatts av en ny kalender. Den innehåller tre deltävlingar och samtliga tre hålls på Mondello Park. Det här beror såklart på att det inte finns en chans att räkna hem ett event på en tillfällig bana när man inte får ta in publik på området.

Det kommer att bli tre olika layouter för att skapa en viss variation.

Deltävling 1 – 22 augusti (layout A)
Deltävling 2 – 18 september (layout B)
Deltävling 3 – 10 oktober (layout C)

70 förare är anmälda och har en startplats i serien och Power hyllar i pressmeddelandet förarnas vägran att låta serien dö.

Livestream var av ekonomiska skäl inte med i den ursprungliga planen för serien. Nu, utan möjlighet att ta emot publik på plats, har man tvingats tänka om. Samtliga tre deltävlingar kommer att sändas, men det här är såklart inte gratis. Utan möjlighet att låta publikintäkter till en del finansiera livestreamen har man valt att låta fansen vara med och bidra. Man har tagit fram 1500 IDS-dekaler som säljs för €20 styck. Om alla säljs säger man sig kunna finansiera livestreamen för alla deltävlingarna. Dessutom kan man vinna ett pris av det lite ovanligare slaget. Man får chansen att tävla i Dave Egans Nissan 180sx i den sista deltävlingen. Drift Games tillhandahåller säkerhetsutrustning och viss träning innan man får ställa upp i kvalet till tävlingen. Ett riktigt fint pris som något irländskt driftingfan kommer att drömma om i många år.

Vi hoppas att de irländska fansen ställer upp och att serien får en chans att komma tillbaka nästa år, då förhoppningsvis under lite mer normala omständigheter.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se