Iron Drift King 2020 inställt

0
17

Den mycket populära tävlingen Iron Drift King på Ferropolis i Tyskland har ställts in. Orsaken är de restriktioner som även fortsatt gäller för publika evenemang i Tyskland.

Bild från Iron Drift King 2019, med Joakim Andersson

Man försökte in i det längsta med det ursprungliga datumet i augusti, sedan hade man en reservplan i september. Men när det förbud som kontrollerar antalet besökare på publika event förlängdes till den sista oktober så var det inte längre möjligt för arrangören att genomföra tävlingen.

Istället laddas det för fullt redan nu för tävlingen 2021. 19-21 augusti är datumen att lägga på minnet, då 100 driftingförare ska göra upp om vem som blir Drift King.

Viktor Joensuu och Henrik Johansson under Iron Drift King 2019, där man ser en del av den miljö som gör anläggningen unik.

Under tiden för septembereventet som planerades kommer nu istället Iron Drift Camp att genomföras. Det blir ett frikörningsevent för professionella, halvprofessionella och avancerade team med en ny layout på den fantastiska anläggningen som ligger ca 130 km sydväst om Berlin. Jag har tyvärr inte besökt Ferropolis själv, men man träffar många som inte annat än lovordar anlänggningen, även sådana som rest runt jorden och sett mycket motorsport och många motorbanor.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se