Närmar sig europasäsongen?

0
133

Ja, det finns faktiskt lite som tyder på att det finns hopp om att genomföra Drift Masters, trots pandemisituationen.

En av de svenska deltagarna i årets DMEC, den svenske mästaren Linus Joensuu

Jag själv har varit väldigt tveksam till om alla länder i Europa kommer att öppna upp sina gränser så mycket att det blir möjligt att genomföra en säsong med ett femtiotal förare från hela 20 olika länder.

Men Drift Masters Facebook-sida har börjat röra lite på sig, bland annat med uppgifter om att Red Bull TV kommer att införa spännande nyheter i årets livestream.

Dessutom har James Deane börjat göra sin HGK Eurofighter klar för tävling, med några uppgraderingar. Orsaken är, enligt ett klipp på Deanes YouTube-kanal, att han fått indikationer på att tävlingspremiären närmar sig.

Om det blir så är den tänkta premiären den 4 juli på Teesside Autodrome i England. Enligt de regler som gäller från den 8 juni måste alla som kommer till England sätta sig i en tvåveckors karantän. Eftersom andra sporter, som till exempel Formel 1, varit tvungna att gå till premiärminister Boris Johnson personligen för att diskutera undantag från reglerna, har jag svårt att se att Drift Masters ska beviljas ett sådant undantag. Det innebär i så fall att alla utlänningar måste befinna sig i karantän i England från midsommarhelgen.

Så det rör lite på sig i Drift Masters, men det ännu är nog inte sista ordet sagt.

Samma helg, 3-4 juli, är det också tänkt att den uppskjutna deltävlingen i NEZdrift ska köras på Kehala Ring i Estland. Tävlingen sköts upp från det ursprungliga datumet i mitten på maj och det finns idag varken bekräftelse på att man tänker köra i juli eller någon uppgift om att tävlingen skjuts upp ytterligare.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink – DriftZone.se