Nye ägaren till Irish Drift Series presenterad

0
48

Det är Eddie Power, Dave Egans långvariga partner som kommentator i olika serier, som kommer att ta över ansvaret för irländsk tävlingsdrifting.

Efter en turbulent tid med olika intressenter i att ta över den roll som Drift Games hade under säsongen 2019, och tidigare Irish Drift Championship, står det nu klart att Eddie Power och hans team tar över efter Egan. Egan själv förklarar i en video där han tar adjö i egenskap av person med inflytande i irländsk tävlingsdrifting att han aldrig ägt rättigheterna till namnet IDC, och det är förklaringen till att man inte bara går tillbaka till det gamla och väl inarbetade namnet.

Två av irländsk driftings stora stjärnor de senaste åren, Duane McKeever och James Deane. Här under en battle i Drift Masters European Championship.

I en video som publicerades i sociala medier i fredags presenterade sig den nye ägaren, och han kunde med glädje också berätta att många av funktionerna runt tävlingarna följer med in i den nya serien. Det gäller till exempel banfunktionärer, mediamänniskor och inte minst bedömare. Tyvärr finns det inga möjligheter till livestream under 2020.

Första årets kalender ser ut enligt följande:
8 april Licenskörning, Mondello Park
25-26 april Deltävling 1, A new era, Watergrasshill
20-21 juni Deltävling 2, Showdown, Mondello Park
29-30 augusti Deltävling 3, IMF 2020, Punchestown
19-20 september Deltävling 4, Japfest, Mondello Park

I likhet med förra säsongen går finalen samtidigt som Drift Masters European Championships final.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se