Pawel Korpulinski tvåa i andra deltävlingen i Polish Open

0
524

Hårdsatsande Pawel Korpulinski tävlar som bekant i flera serier. I helgen var det andra deltävlingen i Polish Open, där Pawel lyckades mycket bra. Vi tog kontakt med honom för att höra mer om tävlingen.

Grattis till andra platsen i tävlingen, hur har helgen varit?
-Helgen var mycket bra överlag. Tog det som en sista träning inför DMEC, EM i Plock i Polen. Helgen var tuff för både förarna och bilarna då det var 30-32 grader varmt, annars har allting fungerat riktigt bra. Det var mycket körtid hela helgen och just det var extra viktigt för oss.

Hur summerar du kvalet?
-Kvalet gick bra tycker jag, kvalade 3:a med 88.8 poäng för bästa repan. Jag gillar banan vi körde på då det är min ”hemmabana” i Polen där jag kört och tränat ett par gånger förut.

Hur tuffa var battlen i stegen?
-Jag måste säga att alla battles var tuffa. Jag fick köra mot 2-3 välkända polska förare och vi körde t.ex. one more time i top 4 efter en spektakulär battle med mycket kontakt och door-to-door action.

Vad var det som gjorde att du inte tog hem finalen, gjorde du några misstag eller var motståndaren bättre?
-I finalen gjorde jag ett misstag i sista böjen, låg helt enkelt för nära och var tvungen att bromsa in. Sedan räckte inte farten jag hade för att nå ut och körde inside line med ett hjul utanför banan. Det misstaget avgjorde att jag slutade på en 2:a plats.

Hur summerar du tävlingen i stort?
-Tävlingen var mycket bra, mycket körtid, bilen funkade perfekt i svåra förhållanden. Helt enkelt en riktig bra träning inför DMEC kommande helg.

Nästa helg är det premiär i DMEC, Drift Masters, hur taggad är du?
-Jag är jättetaggad, DMEC är något vi aldrig sett i Europa förut, det är jättestort. Banan i Plock är väldigt svår och teknisk, men det är europaeliten som kommer och kör så vi kan lugnt räkna med grymma battles och en bra show!

Vi gratulerar Pawel igen till ett fint resultat och önskar lycka till i premiären i DMEC kommande helg!

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se (arkiv)