Premiär för Irish Drift Series i helgen

0
31

I helgen är det äntligen dags för den nya nationella serien i Irland, Irish Drift Series, IDS att ha premiär efter sju sorger och minst åtta bedrövelser.

Regerande mästare är Jack Shanahan

Som vi berättade redan tidigare i år var det Eddie Power som tog över stafettpinnen att driva irländsk nationell drifting vidare efter att Dave Egan och hans kompanjoner i Drift Games dragit sig tillbaka. Det tidigare namnet Irish Drift Championship ägdes av någon annan än Egan och därmed kom det nya namnet till.

Tanken var att serien skulle köras i fyra deltävlingar på Watergrasshill, Punchestown och två på Mondello Park. Av ekonomiska skäl skulle serien köras utan livestream. Sedan kom Covid-19 och vände upp och ner på alla planer för Power och hans team. Till slut kom lösningen att man skulle köra tre deltävlingar, samtliga på Mondello Park. Detta helt enkelt på grund av att tillfälliga arenor som Watergrasshill och Punchestown är helt beroende av publikintäkter för att få ett event att gå runt. För att ge förare och samarbetspartners valuta för pengarna beslutades det att ändå köra en livestreamlösning. Ekonomin till detta löstes genom försäljning av dekaler.

Nu är det alltså äntligen dags för premiär kommande helg. Det är ju ett antal starka namn inom driftingen som kommer ifrån Irland, med James Deane, Jack Shanahan, Conor Shanahan och Duane McKeever. Ingen av dessa står med i årets startlista, men en del kända namn finns där ändå. David Egan är ett av dem, kommentatorn och den som alltså tidigare drev serien tar plats bakom ratten och vill visa att han även kan köra bil. Detsamma kan man anta gäller för Kevin O’Connel, som många av er hört som huvudbedömare i Drift Masters. Även han tar plats i en bil och sätter sig i lineupen kommande helg.   

Förutom dessa välkända namn så fylls startlistan av ett stort antal mer eller mindre kända förare. Med tanke på nivån på driftingen i Irland så är jag övertygad om att det kommer att bli god underhållning.

I kommentatorsbåset kommer Eddie Power att få sällskap av Conor Shanahan och det ska bli kul att höra honom kommentera.

Edit: Sedan artikeln skrevs har nyheten släppts att James Deane kommer att delta i IDS, med sin Mazda RX-7 som han inte tävlat med sedan 2013. Den kommer att köras på Falken gatdäck enligt reglementet som finns i IDS.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se