Rick van Goethem vann första deltävlingen av Drift Kings Europe.

0
255

I helgen så hade Drift Kings International Series premiär av sin Europaserie. Tävlingen kördes på Motodromo Castelleto Di Branduzzo, Italien.

Det började i lördags med en hel del träning, allt för att förarna skulle hitta sina linjer inför kvalet som kördes sist på dagen. Stegen för de olika klasserna kördes under söndagen. Dagen till ära så fick tävlingsplatsen en del regn som gjorde att förutsättningarna ändrades en hel del från träningen och kvalet som kördes på torrt underlag.

I kvalet så tog Marco Zakouril hand om första kvalplatsen med Rick van Goethem tvåa, trea blev Gianluca Lazzaroni.

När det sen var dags för stegen, så fick vi tidigt se i livestreamen att både kvalettan och kvaltvåan, har hittat sina linjer och tog sig relativt lätt vidare i stegen. Kvaltrean Gianluca blev dessvärre utslagen i topp 16.

Rask vidare då till final four, denna kvartett bestod av Marco Zakoruril Rick van Goethem, Albert Cona och Gunther Denk.

Finalen var tight och bägge förarna slet hårt för att ta hem vinsten, till slut så var det Rick van Goethem som vann, Marko Zakouril tvåa, Albert Cona trea och Gunther Denk fyra i Pro klassen.

Text: Henrik Andersson, DriftZone
Bild: Drift Kings International Series