Snart dags för Iron Drift King

0
359

Den 15-18 augusti är det dags för uppföljaren till en av förra årets största svensksuccéer: Iron Drift King på Ferropolis i Tyskland.

De två som lyckades bäst vad Jocke Andersson som vann Pro2-tävlingen och dessutom kom på elfte plats i Pro-klassen, och Pontus Hartman, som blev trea i Pro2 och på tolfte plats i Pro. Riktigt bra resultat, och många har talat gott om tävlingen.

I år kör Iron Drift King tillsammans med Drift Masters, vilket innebär att det blir en lång tävling med mycket körning att se för den tillresta publiken. Dels blir det Iron Drift King, som även i år kommer att ha många svenska deltagare, och det ska bli riktigt intressant att se om de som nådde framgångar förra året kan försvara eller till och med förbättra sina positioner.

På lördagen så kommer Drift Masters att ställa upp hela den europeiska eliten på startlinjen för att göra upp om den femte deltävlingen. Svensk representant där är Christian Erlandsson. Just nu, efter tre deltävlingar, dominerar irländarna serien som Duane McKeever leder, före James Deane och Jack Shanahan. Innan tävlingen på Ferropolis ska DMEC göra ett stopp i Riga, för en deltävling på klassiska Bikernieku Trase.

Resultaten från Iron Drift King och Drift Masters European Championship kommer du att kunna följa här på DriftZone, då vi kommer att ha ett team på plats.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Moa Svarf