Träningsdagen i Ferropolis, gav varierande väder

0
300

Då har första dagen av Iron Drift King och Drift Masters European Championship, körts i Ferropolis. Mycket händelser blev det för en del av förarna under denna träningsdag.

Torsdagen (idag) var alltså en ren träningsdag för bägge eventen, förarna fick verkligen nöta på och testa sina inställningar på en bana som var blöt stundtals, för att sen torka upp och bli torr, sen tillbaka till blöt. Vädret alternerade mellan sol och regn under hela dagen och kvällen. Men förarna fick träna på alla underlag.

Det var en händelserik dag för några av våra svenska förare, Michael Johansson körde av sin kardanaxel, Axel Hjelte sprängde sin växellåda, Dominique Schultze har haft flera bekymmer under hela dagen. Victor Joensuu åkte på en mindre reparation under dagen, men det var snabbt fixat.

Michael Johansson imponerade med sin körning, fram tills att kardanen gick sönder. Pontus Hartmann och Fast Mike såg ut att trivas på banan. Kvällen bjöd på träning i mörker blandad med den häftiga belysning som finns på de gamla grävmaskiner som står bredvid banan.

Läget är positivt inför morgondagens kval och topp 32 stege, kvalet börjar 14.30 och stegen drar igång klockan 19, topp 16 drar igång klockan 21. Tävlingen planeras vara klar klockan 23, och topp 3 får wildcard till Drift Masters som köres på lördagen.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone