Abrupt slut på Sverigecupen Malmby

0
1529

Den 6 oktober så kördes det en deltävling i Sverigecupen, SWR Motorsport arrangerade tävlingen och banan var på Malmby Flygfält. Tävlingen flöt på bra till en början men fick tyvärr avbrytas innan den var färdigkörd.

Martin Frejd

Under första delen av dagen så kördes Driftbash Driftoberfest, det var flertalet förare som passade på att rasta sina bilar innan vintern kommer, även en del av deltagarna i Sverigecupen tog tillfället i akt och körde under frikörningen. Allt för att testa underlag och inställningar på bilen.

På eftermiddagen så blev det dags för Sverigecupen, efter en stunds träning så linade bilarna upp för kvalkörning.

Kvaletta blev Martin Frejd, tvåa blev John Martinsson, trea blev Johan Svensson, fyra kom Simon Andersson och Andreas Lilja avslutar topp 5 i kvalet.

Efter det så blev det dags för stegen, och det är även här som tekniken börjar strula. Men sagt och gjort, bilarna radar upp sig och topp 16 börjar. Matcherna rullar på, men man är nu i tidsbrist pga teknikens ovilja att funka.

Efter den sista matchen i topp 16 så beslutar domaren att avblåsa tävlingen, anledningen är att polistillståndet är på väg att gå ut tidsmässigt, så tävlingen hinner inte köras klart.

Det som gör att tävlingen tillslut bryts är några stycken, men tidsförlusten av teknikstrulet är en av de större. Det är såklart tråkigt när en tävling bryts, men dessa saker händer, lyckligtvis så händer det sällan.

Men topp 16 hann köra sina matcher, och beslut togs att man skulle placera topp 8 efter kvalresultat. Så vinnare på Malmby blev kvalettan Martin Frejd, tvåa kom John Martinsson, trea blev Simon Andersson, fyra kom Andreas Lilja och Dennis Andersson rundar av topp 5.

Text & Bild: Henrik Andersson, DriftZone