Andreas Lilja: ”Vill komma med i RM så fort det är möjligt”

0
3991

Sverigecupen körde sin första tävling, på GTR Motorpark den 5 maj 2018. Vi som var där fick se ett startfält fyllt med förare som visade vassa färdigheter. Vinnaren av tävlingen – Andreas Lilja med sin snygga djupblåa Supra, gav stort intryck när han la mängder med rök utmed banan.

Andreas Lilja under kvalet på Sverigecupen. Foto: Henrik Andersson, driftzone

 

Vi tog kontakt med Andreas och ställde lite frågor, vi var såklart nyfikna på vem han är? mannen bakom ratten.

Först lite bakgrund, och en fråga om hur han kom in på drifting?

– Andreas Lilja heter jag, jag är 23 år och bor i Norrköping. Har hållit på med motorsport i hela mitt liv, jag har kört motocross från att jag var ca 4 år tills intresset för bilar växte fram. Jag har som väldigt många andra börjat med en gammal Volvo, vartefter den fick fler cylindrar och mera hästkrafter så kom även bankörningen, och det var då jag kände att det var drifting jag ville satsa på!

Bilen din, en snygg Toyota Supra, berätta lite mer om den?

– En ny bil byggdes inför 2017 då jag ville börja tävla, valet av bil blev en Toyota Supra.
Tanken var först att hinna med någon eller några tävlingar redan 2017 men tidsplanen sprack och bilen blev klar lite sent. Vi satsade därför istället på att köra så mycket frikörningar vi kunde för att lära känna bilen inför kommande säsong där vi skulle fullfölja en serie! Jag sökte till RM 2018 men kom tyvärr inte med då jag saknade tävlingsmeriter vilket blev ett väldigt tråkigt besked… Info om bilen, motorn är en helsmidd 2JZ vvti som lämnar strax över 1000hk. MaxxECU motorstyrning, Borg-Warner EFR 9180 turbo, e-gas, och Sachs motorsport koppling med en 6-växlad BMW-växellåda.

Vad är planen för säsongen?

– I år är tanken att jag ska skaffa lite meriter genom att köra Sverigecupen, jag kommer delta i alla deltävlingar i Mellansverige. Jag kommer även köra Gatebil i både Sverige och Norge samt frikörningar på Mantorp/Hultsfred/Gröndal och även på vissa bilträffar som jag har fått inbjudan till. Min plan är givetvis att komma med i RM så fort som möjligt så jag kan få vara med och kriga i det tuffa startfältet dom har i RM med Alla duktiga förare som kör den serien, och så småningom givetvis komma med i SM.

Sista frågan, vad tycker du om Sverigecupen?

– Jag tycker det är bra att Sverigecupen har tagits fram då driftingen växer så det knakar! Och ju mer folk som börjar tävla ju mer växer det.

Andreas passar även på och tacka sina och vänner:
– MS uthyrning i Östergötland, Th-Pettersson, Maxxtuning, Bakaxeldelar, Badassparts Samt såklart Pappa Alexander och Min vän/mekaniker Robin Svensson.

Vi grattar Andreas återigen för vinsten, och vi kommer att följa hans resa under säsongen. Nästa tävling i Sverigecupen är i Piteå den 2 juni.

Text & bild: Henrik Andersson, DriftZone