Dags för King of Greenvalley, SDC #3

0
1432

Swedish Drift Championship kommer till GTR Motorpark den 11-12 augusti, vilket är mindre än en vecka bort. Men hur är läget i serien just nu, finns det någon som har greppat lite om ledningen? eller är det helt öppet? Häng med så ska vi titta lite på detta.

Det drar igång på lördagen den 11 med träning för bägge klasserna, sen avslutas det med kval. Kvalen ger sen plats för topp 32 i Semi Pro klassen (Semi Pro kör Riksmästerskap). Pro Int klassen som är SM klassen, här får förarna det lite jobbigare då dem slåss om 16 platser i stegen. Banan är som många av Er vet teknisk, där både fart och linje och två håriga murer kan få förarna lite nervösa. Ett misstag på denna bana kan snabbt leda till stora bekymmer och även kosta många poäng i serien.

Banan körs som den brukar göra och kommer ge publiken många goda minnesbilder, både när kvalet körs. Sen kommer hettan intesifieras när det blir dags för stegen. Men vilka finner vi i toppen, vilka har visat på jämnhet och stabilitet?

Kollar vi av tabellen lite snabbt i båda klasserna, så ser vi i SM klassen att Johan Andersson och Pawel Korpulinski delar på serieledningen med 190 poäng var, trea är Joakim Grahn 163 poäng, fyra finner vi Jim Olofsson med 161 poäng, topp fem avslutas med Mathias Johansson på 141 poäng.

Det är alltså tätt i topp 5, och tabellen kan förändra sig mycket efter tävlingen, men vad vet vi just nu? Vi kan såklart inte styra över händelser på banan, eller om saker går sönder. Det kommer alltid vara en faktor, men Johan är otroligt jämn i sin körning och han har visat denna säsong att han menar allvar.

Pawel är också han en jämn förare som kommer direkt från Drift Masters, som kördes i Riga förra helgen. En fin femte plats körde han till sig och Pawel är alltid en konkurrent som man måste räkna med.

Joakim Grahn likaså, med sin Volvo 245 så lägger han vassa körningar som bjuder publiken på mycket show. Han har också visat denna säsong, att han vill stanna i toppen.

Jim Olofsson är det just nu frågetecken kring. Om du har missat det, så åkte han med besked av och tyvärr voltade med bilen. Teamet kämpar just nu febrilt med att få ihop bilen, så Jim kan köra i helgen. Jim är också en grym förare som alltid kämpar för topp placeringar. Men hur det blir i helgen, det ska vi försöka ta reda på senare i veckan.

RM klassen då? Jonas Knutsson leder med 195 poäng, tvåa är Patrik Freij på 164 poäng, trea är Felix Lindvall med 153 poäng, fyra finner vi Jocke Andersson på 147 poäng och topp fem avslutas med Richard Loord på 144 poäng.

Här ser vi Jonas Knutsson som har ett lite övertag, men det skiljer sig inte enormt till tvåan. Jonas körde tävlingen i Skara, med lånad bil. Har han fått klart sin bil? Om Jonas inte kan köra så finns risken att ledningen försvinner snabbt.

Patrik Freij och Felix Lindvall har tillsammans med Jocke och Richard klart visat att dem är vassa och vill stanna kvar i toppen.

RM klassen har många startande och dem körde en topp32 stege senast i Skara, vi förväntar oss samma sak på GTR Motorpark, en topp 32 stege som visar oss alla på hårda battles.

Så helgens aktiviteter är klart räddade, besök GTR Motorpark och heja fram din favorit.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone