Felix Lindvall, vann Kvalet i Gatebil Drift Series Mantorp

0
52

Felix Lindvall tog alltså hem kvalet med 95 poäng, som kördes på Gatebil Mantorp. Men poängen var jämnt fördelade och han kommer att få hårt motstånd under topp 16 som köres imorgon.

Vädret var riktigt fint, redan när vi kom upp imorse så kändes det att dagen kommer bli en härlig sommardag. Mycket riktigt så steg värmen i takt med att dagen drog igång. Värmen blev påtaglig för alla och jag kan bara tänka mig att värmen i bilarna med alla utrustning lär ha varit rejäl.

Idag så är det den första dagen på Gatebil Mantorp, det är idag som kvalet kördes och det var dags att ta fram en topp 16 stege som då kommer att göra upp om pallplatserna immorgon lördag. Denna gång så har man bestämt sig för att köra Mjölbysvängen från andra hållet, detta gör att de flesta förare (om inte alla) får alltså kämpa på en ny slinga.

Det syndes på träningen att banan var teknisk och det tog ett tag innan förarna hittade linjerna. Under den rejält sköna men på gränsen till för varma dagen så klev Felix Lindvall fram och tog hand om kvalvinsten med 95 poäng efter två starka rundor, tvåa blev Tony Averstedt med 89 poäng, trea kom Mikael Johansson med 88 poäng, fyra blev Patrik Freij 85 poäng, topp fem avslutas med Viktor Wettermark på 84 poäng.

Vi pratade med Felix om dagens kval:
”Banan var tuff, det tog lång tid att komma in i linjerna. Det känns underbart att ta kvalvinsten och det kommer bli kul att möta Viktor i första matchen.”

Hela topp 16 som kommer att ställas mot varandra imorgon är alltså:
Felix Lindvall
Tony Averstedt
Mikael Johansson
Patrik Freij
Viktor Wettermark
Andreas Staberg
Henrik Isaksson
Jimmy Gustafsson
Martin Frejd
Johan Ingvaldsson
Tobias Olofsson
Andreas Lilja
David Mellqvist
Fredrik Persson
Mattias Bengtsson
Viktor Andersson

Topp 16 är tight och vi förväntar oss, en rejält tight och vass topp 16. Poängskillnaden mellan tvåan Tony Averstedt till Viktor Andersson på 16:e plats är 12 kvalpoäng. Felix Lindvall visade dock på ett litet övertag med 6 poäng till tvåan.

Vem kommer att ta hem denna deltävling i GDS 2020? Vilka kommer kämpa stenhårt för att vinna? svaren får vi imorgon kväll. Topp 16 drar igång med första battle mellan Felix Lindvall mot Viktor Andersson, två unga och hungriga förare.

Text: Henrik Andersson – Driftzone
Bilder: Henrik Andersson, Christer Hägglund, Dennis Flink, Robban Strandberg