Håll hårt i hattarna, nu köres finalen av Gatebil Drift Series

0
916

Gatebil kör sin säsongsavslutning på Mantorp nu i helgen, men det är även final i Gatebil Drift Series. Det är på Mantorp som allt avgöres, vem blir Gatebil Drift Series mästare 2018. Driftzone är självklart på plats, och vi kommer att följa förarna i jakten på de sista poängen för 2018.

Vi kan redan nu säga att det står mellan två norska förare, Joakim Johnsen och Ørjan Nilsen. Dessa två ska kämpa hårt i helgen, alla poäng som man kan dra in är viktiga. Speciellt viktigta är dem för Joakim Johnsen, men Ørjan Nilsen sitter inte säkert i båten. Det skiljer sig bara 11 poäng mellan dem.

11 poäng är inte mycket, och det är rejält lite när vi vet hur hård sporten är på bilarna. Har Ørjan oturen att köra sönder tidigt i tävlingen, då kan det bli en smärtsam förlust. för den som riskerar mest är just Ørjan Nilsen i ledningen.

Joakim Johnsen vann på Vålerbanan, han vann även på Mantorp Park i Juni, men sen vann Ørjan Nilsen på Rudskogen i Augusti. Kommer Ørjan med stort självförtroende till Mantorp, eller kommer nerverna sätta käppar i hjulen för nån av dem. Många frågor som vi ska försöka ge svar på efter helgens körningar.

Men det är inte bara kamp om första plats, på tredje plats har vi Odd-Helge Helstad som är klart konkurranskraftig, Odd-Helge Helstad kan inte vinna då det är för många poäng upp till ettan, men tvåa kan han bli om oturen är framme för Joakim Johnsen.

Utöver topp två, så jagas även Odd-Helge Helstad av både Øyvind Bogen och Tony Averstedt, här är poängen tightare och både Bogen samt Averstedt kan kliva upp några platser, om turen är med dem.

Tabellen just nu med topp 10:
1. Ørjan Nilsen, Norge. 286p
2. Joakim Johnsen, Norge, 275p
3. Odd-Helge Helstad, Norge, 181p
4. Øyvind Bogen, Norge, 167p
5. Tony Averstedt, Sverige, 162p
6. Markus Furberg, Norge, 149p
7. Jim Olofsson, Sverige, 120p
8. Petter Lauvås, Norge, 112p
9. Andreas Øvergaard, Norge, 106p
10. Alvin Lægreid, Norge, 94p

Som ni ser i topp 10, så förväntas det bli hårda kamper om poängen, nu när allt ska avgöras. Vi kommer att titta noga på kvalet som köres idag (fredag) och försöka notera vilka som verkar sätta bra repor, men varför inte göra ett besök på Gatebil under fredagen, eller lördagen och se själva den intressanta upplösningen.

Vem blir GDS Mästare 2018?

Driftzone kommer att livesända både kvalet, och finalen på lördagen. Så kan du inte vara med på plats, surfa då in på vår facebook…

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Henrik Andersson, Driftzone