Jim Olofsson: “Vi gör allt i vår makt för att klara SDC i helgen”

0
1142

Ok det är säkert många av Er där ute i stugorna, lägenheterna och allt annat. Som vet vilken otäck händelse som Jim Olofsson tyvärr råkade ut för, under Drift Masters European Championship i Riga förra helgen.

Men för Er som inte vet än, Jim körde av under första kvalrundan. Det i sig kanske inte är så mycket att orda om, men Jim körde av och rullade kraftigt med bilen i ett par varv. Lyckligtvis så klev Jim ut bilen utan problem, sen gjordes det ett hårt försök till att få ihop bilen så han kunde köra kvalrepa två. Tyvärr så hann man inte få bilen startklar, så tävlingen tog hastigt slut för Jim där.


Som ni såg på klippet, det var en hård avåkning, men tack vare en välbyggd bil och bra säkerhetsutrustning från Simpsons, så klarade Jim sig från skador. Det är absolut det viktigaste, att Jim klarade sig oskadd. Material kan man alltid bygga om eller göra nytt.

Driftzone tog kontakt med Jim och ville checka läget med Jim, samtidigt också kolla in hur arbetet går inför helgens deltävling i Swedish Drifting Championship.

Första frågan såklart, hur mår du?

– Mår kalas bra. Bara lite öm i ett ben. Men annars helt lugnt.

Härligt att höra, hur går det med lagningen av bilen?

– Arbetet går framåt. Var väldigt många grejer som var krokiga och snea.

Det är en hel del att lösa inför helgens tävling alltså, men hur ser det ut. Kommer ni att vara med?

– Vi jobbar för fullt för det just nu. Med fullt stöd av fans och samarbetetspartners ska vi försöka med det!

Ok då håller vi tummarna för att det går väl, och att vi får se dig på startlinjen i helgen. Vill du hälsa något till alla fans, och dom som hjälper dig?

– Extremt stort tack för allt stöd dom ger oss. Utan dom hade vi inte kört på så hårt. Mvh Jim, Andre, Johan

Ok, det låter positivt, och jag hoppas att dem hinner få klar bilen. Vi på Driftzone önskar Jim och hans team lycka till.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bilder: Stefan Lindgren, Driftzone & Jim Olofsson
Video: Drift Masters European Championship