King of Greenvalley, vanns av en regnspecialist

0
1260

Då var den näst sista deltävlingen avklarad, helgen började vackert med skön värme och solsken. Tillsammans med härlig drifting, men det var lördagen… Söndagen, dagen då King of Greenvalley avgjordes. Då öppnade sig himlen rejält och gav oss regn, som blev till mer regn för att sen sluta en stund, och när banan precis började torka upp. Ja då tog regnet fart igen.

Men inget att klaga på i övrigt, vädret rår vi inte på. Så det är bara att gilla läget och det var en hel del som gjorde det, besökare fick en dag med tighta battles och en hel del bilar som passade på att massera GTR Motorparks röda mur.

Men hur gick det då? och vem är regnspecialist? Vi fick tidigt se en förare som verkade trivas bra när banan blev blöt och väldigt hal på ställen, Pawel Korpulinski pratar vi om, han körde riktigt bra och tog sig hela vägen fram till final. Där mötte han Johan Andersson som också körde bra, men det blev Pawel som tog hem vinsten. Johan Andersson blev då tvåa, trea kom Kim Fors som vann kampen om tredje plats mot Joakim Grahn. Kvalettan Mathias Johansson körde till sig en fin femte plats.

Innan SM klassen körde sin topp 16 stege, så var RM förarna ute och kämpade om placeringar i sin topp 32 stege, här var det tuffa matcher som lämnade många bilar med rediga förändringar i karossen.

Finalmatchen kördes mellan Johan Ingvaldsson och Albert Häggbom, kampen om tredje plats var mellan Zakarias Berggren och Andreas Staberg. Vinnaren här blev Johan Ingvaldsson, tvåa Albert Häggbom, trea kom Zakarias Berggren och fyra blev Andreas Staberg. Femte plats tog Kvalettan Patrik Freij hand om.

Det var som sagt blött och lite kallt ute på banan idag, men istället för rök så fick vi se en del vattenplaskande, och det funkar alldeles utmärkt som actionfoto.

Nu återstår det en deltävling, den körs i Sundsvall under 31 augusti – 1 September. Tabellen är jämn i toppen och det ska bli intressant att se, vem blir svensk mästare Samt vem blir Riksmästare 2018.

Så planera in en resa till Sundsvall, och se den rafflande avslutningen av Swedish Drift Championship 2018.

Text & Bilder: Henrik Andersson, Driftzone