Mikael Johansson: “Säsongen är tyvärr över för mig”

0
1253

Som ni alla säkert vet så har Mikael Johansson bytt ut sin Volvo 242a mot en ny pärla, en BMW E46. Men under helgen som var och dessutom mitt under kvalrundan så gav tyvärr motorn i nya bilen upp. Nu har Mikael tyvärr gett det tråkiga beskedet om att säsongen är över.

Vi har kollat läget med honom om vad som hände och hur framtiden ser ut nu.

Bilen, vad hände egentligen med den under Gatebil Rudskogen?

-Ja, som alla säkert vet, så på kvalet för breisladden på Rudskogen sa motorn upp sig igen tyvärr. Jag kände i halva kurvan att något var fel, men jag kände att jag ska f*n i mål!

Och jodå, jag kom i mål på 5 cylindrar, så de va tyvärr slutkört där.

Så galet tråkigt, nu är alltså säsongen tyvärr slut för din del?

-Ja, tyvärr slutade säsongen tidigt för mig i år! Då ekonomin för denna säsongen inte håller, får jag tyvärr lägga bilen åt sidan.

Men du kvalade trots allt femma i VM i Breidsladd! Hur kändes det?

-Ja, de blev ju trots allt ett bra kvalåk! Det kändes som ett litet plåster på såret, så de va jättekul att vi kvala 5a!

Hur var säsongen varit innan raset då, vad hann du köra med nya bilen?

-Jo den har varit väldigt fram och tillbaka, då jag inte fått kört något större. Men när jag väl har kört så känns bilen verkligen kanon! Finns så otroligt mycket potential i detta chassi, så bara jag får lite sätes tid i bilen så kommer detta bli kanon!

Härligt! Hur ser det ut framöver nu då, har du hunnit skaffa dig en plan ännu inför nästa säsong?

-Nä, jag har faktiskt inte tänkt så långt ännu. Ska köras lite små ändringar på bilen, men annars inget jag kan svara på nu redan. Jag ska spendera mer tid med min sambo i vinter, då vi väntar barn.

Nästa säsong är vi tillbaka och ska fylla alla banor med däckrök!

Vad roligt, stort grattis till kommande tillskott i familjen!

Du ska inte byta tillbaka till Volvo som så många hintat om då, hehe?

-Volvon kommer jag inte byta tillbaka till som de ser ut nu. Den kommer komma ut på banan igen, men kan inte svara på när.

Vi tackar Mikael för pratstunden och önskar honom stort lycka till med att få iordning på bilen till nästa säsong, och självklart med bebisen som komma skall!

Mikael passar på att hälsa:

Jag skulle verkligen vilja tacka mina sponsorer som har varit med och gjort detta möjligt!

Även familj, vänner, utan er hjälp hade ingenting varit möjligt! Ni e guld värda allihop!!!

Sponsorer: Bjp race , LMR.se, vcracing.se, gik turbo teknik ab, nukeperformance, link_ecu, zrp_rods, anderssonsteelspeed, kw_suspension, mocomp, turbobygarret, jonusracing, gertstahlgårdsåkeriab, jordvärme, turbiniväst, motornord, smedbymaskinorepation, örnqvistgrafiskkonsultab, autoexpertenuddevalla, mtmekaniska, klomadäckochfälg, lackman, BT6,0.

Text & Bild: Nina Josefsson