Pawel Korpulinski: ”Jobbar hårt med att lätta bilen”

0
1162

Han vann Påsksladden och Drifting SM 2017, han fick även pris som årets driftare på Driftzone Awards. Mycket hände i Pawel Korpulinskis värld 2017 och nu när vi har lämnat förra året, vad ska Pawel göra 2018? Det ska vi luska lite i nu.

Pawel Korpulinski efter SM finalen på Mantorp.

Vi börjar direkt med frågan om vad du gör just nu?

”Just nu är jag påväg tillbaka till Polen där vi bygger om bilen. Var på Bilsportgalan den 20:e januari, där jag tog emot guldmedaljen för SM.”

Ok, bilen då? blir den ombyggd?

”En rejäl ombyggnation med bland annat ny fjädring, ny växellåda. Vi jobbar också hårt med att lätta bilen och få bort några extra icke nödvändiga kilo, det genom att ha mer glasfiber istället för plåt samt en del carbon/kevlar.”

Oj spännande, vi ser fram emot att se bilen 2018, nu när vi pratar om bilen så dyker frågan upp, vilka serier planerar du att köra?

”Tävlingskalender ser ut att vara som planerat, SM och DMGP (som kan kallas för EM iår). Förhandlingar med sponsorner och partners pågår.”

Pawel under Påsksladden

Blir en hel del resor med andra ord, vilken målsättning har du inför 2018?

”Målsättningen är att göra så bra ifrån mig det bara går. Jag har aldrig satt upp några konkreta resultat eller placeringar jag vill uppnå. Bilen kommer kännas bättre men samtidigt annorlunda i början, så det kommer säkert ta lite tid innan jag känner mig säkert till 100% bakom ratten.”

En sund inställning, mycket kan ske när man göra stora förändringar på bilen. Men din säsong ser ut att kunna bli intressant.

Sista frågan då, du fick pris som årets driftare på Driftzone Awards hur kändes det?

”Det kändes grymt bra! Det var bästa möjliga sätt att avsluta 2017 på! Jag skulle vilja tacka DriftZone för nomineringen och priset, det betyder oerhört mycket för mig! Själv ser jag det som en bra belöning för all arbete och tid, jag och hela teamet har lagt på våran satsning 2017!”

Det var fem snabba frågor som vi ställde till Pawel, vi önskar han och hans team lycka till under säsongen, vi kommer att följa Pawel Korpulinskis tävlande under säsongen.

Text: Henrik Andersson – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se