SM och RM är igång!

0
1529

Swedish Drifting Championship är äntligen igång. Mantorp Park står värd för säsongens första deltävling, och den körs på en helt ny bansträckning.

Alexander Fröding körde till sig kvaletta, under kvalet på Mantorp. Foto: Christer Hägglund, Driftzone

Under dagen så har förarna i både RM och SM testat banan, men man har också hunnit med kvalkörning i bägge klasserna. Först ut var RM förarna som inte fick det lätt då vädret ville variera sig mellan uppehåll och regn. Banan blev riktig svårkörd och det var många av förarna som kämpade med banan när den blev hal.

Felix Lindvall som köpte Ivars bil, körde till sig kvaletta i RM klassen, foto: Christer Hägglund, Driftzone

Men efter bägge kvalomgångarna så fann vi Felix Lindvall i topp på 66 poäng, kvaltvåa hittar vi Patrik Freij med 64 poäng, trea blev Andreas Staberg med 63 poäng.

Banan var som sagt lite svårkörd med vädret som varierade sig, men förarna kämpade hårt och gjorde sitt yttersta för att slå sig in i stegen som körs imorgon lördag.

 

I SM klassen så finner vi Alexander Fröding etta med 77 poäng, tvåa blev Mathias Johansson på 74 poäng, trea blev Christian Erlandsson med 74 poäng.

Alexander Fröding, kvaletta i SM: Grattis till förstaplatsen i kvalet! Hur har det gått idag?

-Tack! Förhållandena var verkligen varierande. Banan kräver 100% och det går inte att fega. Hur påverkade vädret? -Helt klart blir det extra utmanande att köra i såhär växlande väder.

Är ni redo för imorgon?

-Ja, bilen är hel, så vi är redo!

Imorgon så körs det alltså topp 16 stegar i bägge klasserna, det är något vi på Driftzone ser fram emot att följa.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Christer Hägglund, Driftzone