Stark svensk lineup på Iron Drift King, Tyskland

0
1340

Under helgen så händer det massor i driftingvärlden, men denna artikel kommer att fokusera på evenemanget Iron Drift King. Tävlingen körs i Ferropolis, Tyskland, till denna tävling så har vi nio förare från Sverige.

Vad är detta för ställe då? Ferropolis, heter arenan. Eller ja ön som arenan finns på, denna ö är speciell då den är en kvarleva av gruvdrift, denna gruva som numera är sjön Gremminer, på ön så finns det fem massiva stålkranar. Det är från dessa kranar som namnet Steel Arena kom till.

Publiken och förarna kommer att få uppleva driftingen på nära håll, dels då akustiken är sådan att ljudet studsar runt i mitten av arenan. Helgen till ära så byggs en racebana i mitten av arenan, ingen liten sak heller då den täcker 14,000 kvadratmeter.

Nog om det, vilka kör i tävlingen då? De nio förare som ställer upp är: Erik Kagg, Erik Fadul, Dominik Shulze, Andreas Staberg, Jocke Andersson, Andreas Lilja, Pontus Hartman, Martin Eriksson, Eric Carlson. Dessa nio kommer att tävla mot flertalet internationella förare.

Fredagen vigs till träning både under dagen, och träningspass på kvällen. Lördagen så har man kval under förmiddagen, topp 32 körs under eftermiddagen och topp 16 kör man under kvällen, man räknar med att vara klar vid 22 lokal tid i Tyskland. Under söndagen så har man ytterligare en tävling, hur den tävlingen körs har vi dock ingen information om mer än att det körs tre st samtidigt på banan.

Vi hoppas och håller tummarna, för alla våra svenska förare. Det kommer vara ett tufft startfält då denna tävling även är finalen i Tyska Mästerskapen i Drifting.

Under helgen så kommer vi att försöka uppdatera Er alla, så fort det går med resultat.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone