Sverigecupen drog igång med en rivstart

0
2897

Lördagen den 5 maj 2018, markerade en händelse som var intressant. Denna dag kördes premiären av Sverigecupen i Drifting, dagen till ära så visade sig vädret sin bästa sida på GTR Motorpark.

Redan under min relativt korta färd till GTR Motorpark, så hade jag mina aningar om att vädret skulle vara kanon. Vädret var helt riktigt kanon, och jag tillsammans med alla förare och funktionärer såg ut att trivas bra i ”sommarvädret”.

Efter ett sedvanligt förarmöte, med en vandring runt banan. Så var det dags för träningen, det var verkligen hög nivå på träningen och de flesta satte bra linjer och många blev överraskade över nivån på startfältet.

Kvalet drog igång och nu märker vi att många förare sätter bra linjer och skrapar ihop höga poäng. Efter kvalet så bestäms det att en topp 16 stege ska köras, det blir dock tre bye runs då några har fallit bort p.g.a trasiga bilar.

Under stegen så får vi se en rätt jämn körning av deltagarna, flera av matcherna var jämna och det var intressant att se alla göra sitt bästa.

Hur gick det då? jo vann gjorde Andreas Lilja, tvåa kom Jimmy Eifrém, trea blev Fredrik Henriksson, fyra kom Dominik Schulze som tyvärr körde sönder bilen under matchen för 3-4 platsen.

Sverigecupen är en öppen tävling för alla med licens, men det är bara förare som är serieanmälda till Sverigecupen som får poäng. Så topp 3 i cupserien blev Andreas Lilja, Fredrik Henriksson och Johan Andersson.

Vi tog ett snack med Andreas Lilja och frågade om hur han tyckte sin dag blev.

– Gårdagen på Gröndal var fantastisk, grymt fint väder, träffa massa vänner, bra körning och en fungerande bil, vad finns det att klaga på? Hehe

Vilken känsla hade du för banan/bilen?

– Jag tyckte banan kändes bra, det var varm asfalt så det gick att hitta lite grepp.
Bilen har fungerat jättebra i helgen trots att jag började dagen med en vinande diff som jag inte hann få iordning på innan första deltävlingen..

Hur känns det att vinna den första tävlingen i Sverigecupen?

– Att vinna den första deltävlingen var stort, det var tuffa motståndare som körde riktigt bra och det var jämna battles i hela stegen. Jag är mer än nöjd och jäkligt glad över att vi tog 1a platsen!

Vi säger grattis till Andreas Lilja med team till vinsten, nu ser vi fram emot nästa tävling som körs den 2 juni i Piteå.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone