Utmanade dag mötte förarna i Sverigecupen

0
1041

Söndagen viktes för driftzone, till bevakning av deltävling 4 i Sverigecupen. Platsen var satt till Malmby Flygfält, tävlingen körde under samma helg som SWR Motorsports Driftbash Driftfestival. Så hur gick det då? var det svårt för förarna, eller fick dom en lätt uppgift när dem skulle hitta rätt linje genom banan?

När undertecknad kastar sig upp ur sängen, så möts man av regnväder – modell svinstor, regnet stod som spön i backen och det både blixtrade och åskade. Men nu hade jag en bit och åka så jag hoppades att detta väder skulle stanna kvar, och inte följa med.

Väl framme så var det mycket bättre, sol med en del moln på himlen. Det regnade dock en del under dagen, kvalreporna kördes på blött underlag. Men förarna visade hög standard på sina kvalrepor.

Väl framme vid stegen, som i detta fall blev en topp 16 stege. Så hade solen återigen visat upp sig och torkade banan snabbt. Så när själva elimineringarna drog igång så var banan torr.

Vi märkte snabbt att körningarna höll bra standard och de tävlande visade, att ingen tänkte ge sig utan en ordentlig fight för placeringarna.

Så när den sista fighten hade körts, och bedömarna för dagen ropade ut att de hade ett resultat. Då var vi rejält nyfikna, för vi såg inte någon i final four som var solklar segrare.

Men när prisutdelningen kördes så fick vi reda på att fjärde plats, gick till Nils Leija, tredje plats tog Fredrik Henriksson, andra plats tog Andreas Lilja och vinnaren för dagen blev Simon Andersson.

Det var en väl genomförd tävling, och vi tackar funktionärer och arrangören SWR – Motorsport för sina strålande insatser, som gjorde att vi fick bevittna ett vasst fält, där alla var hungriga för vinsten.

Sverigecupen fortsätter sin resa, redan till helgen så körs nästa deltävling i Hultsfred. Så har du inte anmält dig ännu, då föreslår vi att du anmäler dig till den deltävlingen också.

Text & Bilder: Henrik Andersson, Driftzone