Andra raka för Odi Bakchis i Formula Drift

0
351

Efter en dramatisk tävling med krascher, snabba reparationer och favoriter som föll bort tidigt blev det till slut Odi Bakchis som stod som vinnare.

Dramat började redan innan tävlingen, när Vaughn Gittin Jr kom lite för nära muren i sin sista träningsrunda innan top 32. Bilen träffades av chasebilen och slog in i muren, vilket ledde till att båda hjulupphängningarna fram var helt förstörda. Gittin skulle dessutom köra redan i andra battlen, men otroligt nog så lyckades teamet få ihop bilen och man stod på startlinjen i tid.

För övrigt gjorde alla det som förväntades av dem i top 32, och den högre kvalade föraren gick i samtliga fall vidare till top 16. Där ställdes Fredric Aasbø mot nyss nämnde Vaughn Gittin Jr, som nu lyckats få tillbaka lite karosseridelar på sin bil. Domarna kunde inte skilja de båda åt och det gick till en One More Time. Där lyckades Gittin bättre och kvalettan Aasbø fick finna sig i att bli utslagen redan i top 16 och en niondeplats.

Förutom denna battle var det även i top 16 så att den bättre kvalade föraren gick vidare i samtliga fall. Noterbart där är att James Deane också fick lämna tävlingen efter ha blivit utslagen av Chris Forsberg. Bättre kvalade Forsberg började i lead och Deane var lite het på gröten och låg för nära, så när Forsberg gjorde en flick för att få bilen i sladd så stötte han till Deane. Deane dömdes som felande av bedömarna, då chasebilen måste ge leadbilen det utrymme den behöver för att initiera.

I top 8 kom slakten av övriga toppkvalade förare, där kvaltvåan Daijiro Yoshihara, kvaltrean Piotr Wiecek och kvalfyran Justin Pawlak slogs ut, tillsammans med åttondekvalade Forrest Wang.

När det kom fram till semifinal så krävdes det hela två One More Times för att skilja Odi Bakchis och Vaughn Gittin Jr, där Odi till sist tog finalplatsen. I den andra semifinalen visade fjolårsvinnaren Chris Forsberg att det här är en bana som passar honom och att han ville vara med i finalen.

Finalen blev tyvärr en något avslagen historia där Odi började i lead, Forsberg i chase. Någonstans under första åket så slog Forsberg i och krängde av ett däck, vilket innebar att han inte fick starta i andra åket och vinsten till Odi. Trea blev Chelsea Denofa och fyra Vaughn Gittin Jr.

Fr v trean Chelsea Denofa, vinnaren Odi Bakchis och tvåan Chris Forsberg

Detta var alltså litauern Odi Bakchis andra raka seger i årets Formula Drift, vilket naturligtvis ger honom ett bra läge inför resten av säsongen.

Nästa deltävling går 9-11 maj i Atlanta, Georgia.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Larry Chen – Formula Drift