DriftZone på plats på Formula Drift-finalen

0
542

Kommande helg är en speciell helg för många driftingfans. Då går nämligen den sista Formula Drift-finalen någonsin på klassiska Irwindale Event Center (tidigare Irwindale Speedway), ca 30 km öster om Los Angeles. Och DriftZone kommer att ha en fotograf på plats på banan!

Foto: Don Ramey Logan Jr. Bilden är licensierad enligt Creative Commons BY-SA

Det är Göran Röjhagen som representerar oss och har fått ackreditering till denna tävling. Göran och en reskamrat har varit på en längre resa i USA under några veckor.

 

 

Det är såklart mycket glädjande att vi på DriftZone kommit så långt under vårt första år att vi kan få ackreditering för en fotograf till en Formula Drift-deltävling, och vi hoppas kunna bjuda er läsare på många fina och unika bilder från tävlingen.

Efter finalen kommer Irwindale att tömmas och man beräknar att rivningsarbetena börjar i januari, för att bereda plats för ett köpcentrum. Banan byggdes och invigdes som Irwindale Speedway 1999, och hette under åren 2008-2011 Toyota Speedway at Irwindale. Drifting har man kört på banan sedan 2003, när D1 Grand Prix körde sitt allra först event utomlands. Banan har, på grund av sin popularitet inom drifting, kallats för ”House of Drift”.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Don Ramey Logan Jr