Europeisk dominans i Formula Drift i USA

0
523

Just nu är den europeiska dominansen påtaglig i Formula Drift i USA. Efter årets första sex deltävlingar hittar vi på de fyra första placeringarna i totalen nämligen européer, och först på femte plats hittar vi förste amerikan.

Leder gör nu, med två deltävlingar kvar, James Deane från Irland. Deane har tre segrar med sig och totalt 475 poäng. Tvåa är Fredric Aasbø, Norge, som blev Formula Drift-mästare 2015, som i år lyckats skrapa ihop två segrar. På tredje plats hittar vi Kristaps Bluss, Lettland. Bluss har ingen seger i år, men jämn körning har trots det tagit honom högt upp i totalen. Fjärdeplatsen innehas av Aurimas Bakchis, Litauen, som slutade på en fjärdeplats i Formula Drift 2016. Bakchis har en seger hittills i år.

På femte plats hittar vi som sagt förste amerikan, Michael Essa som följs av Ryan Tuerck, Vaughn Dittin Jr och Matt Coffman.

Innan någon kan kalla sig för Formula Drift champion 2017 återstår två deltävlingar, en på Texas Motor Speedway och traditionsenlig final på Irwindale, Kalifornien.

Text & foto: Christer Hägglund – DriftZone.se