Formula Drift får ett nytt vasst team med James Deane i spetsen

0
527

Det har tisslats och tasslats i ryktesmailen – och på diverse sociala medier, men rykterna har inte besvarats inte ens med en fin mening som ”Jag kan varken bekräfta eller dementera dessa uppgifter”. Förrens nyligen, när ett nytt vasst team presenterade sig – och utmaningen, den är stor.

James Deane under Drift Allstars i Sverige 2015. Foto: Henrik Andersson

Teamet heter Worthouse Drift Team och i detta team ska James Deane köra en Nissan Silvia S15, teamkamrat blir Piotr Wiecek som kommer att köra en nästan identiskt Nissan Silvia S15. James Deane har som bekant multipla mästerskapstitlar i Extreme Drift Allstars, och Wiecek är även han multipel Polsk Driftmästare. Båda förarna har aggressiva körstilar och när dom har tävlat så har det alltid varit fullt ös.

Teamet håller nu på och slutför bygget av två nästan identiska Nissan Silvia S15, dessa bilar får såklart massor av vassa komponenter i. Vissa saker är det dock skillnad på, när det kommer till grafiken så är det endast mindre skillnader. Nästa skillnad är att Piotrs bil är vänsterstyrd, medans James är högerstyrd. Utöver detta så har bägge bilarna fått identiska uppsättningar av material och delar.

En rätt betydelsefull del av dessa bilar är såklart motorn – som till grunden är 2JZ-GTE, bestyckad med Garrett GTX4088 singelturbo och lustgassystem, växellådan är en Quaife QBE69G 6 växlad sekventiell, koppling blir en ACT Race trippelskivig historia. Sen får bilarna wisefab för styrvinkeln, specialgjord hydralisk handbroms. Dessa bilar har alla komponenter som behövs för att kunna vara med och kriga i Formula Drift.

Vidare så kommer bägge förarna att köra på Falken RT615K+ däck. Specialgjorda Corbeau Carbon stolar och bälten. Bilarna har byggts på olika ställen under vintern, Piotrs är byggd i Polen, medans James bil är byggd på Irland. Kan bara tänka mig mängden samtal mellan dom under uppbyggnaden av bilarna.

Bägge bilarna kommer dock att skeppas över till USA tillsammans, i god tid inför deltävling 1 som är satt till 31 mars – 1 april.

Formual Drift fortsätter att bli mera intressant, det ska bli riktigt spännande att se hur det går för James Deane och Piotr Wiecek, med deras Worthouse Drift Team.

Teamets facebook sida: Worthouse Drift Team.

Vi har valt att inte visa bilder på deras design och bilar, då vi inte har fått svar – eller tillstånd att använda bilder från Speedhunters.

//Henrik Andersson – DriftZone