Formula Drift 2019

0
541

Häng med när vi tar en titt på kommande säsong i världens bästa driftingserie, Formula Drift i USA.

5-6 april, Long Beach, Kalifornien, Pro
För Pro-klassen sker premiären i Long Beach. Ingen stor överraskning då premiären har gått här åtminstone sedan 2007. Norske Fredric Aasbø vann säsongspremiären här 2018.

12-13 april, Long Beach, Kalifornien, Inbjudningstävling
Redan helgen efter är det tävling igen, Super Drift Challenge, en inbjudningstävling som också går i Long Beach.

25-27 april, Orlando, Florida, Pro/Pro2 
Premiär för Pro2-klassen. 2018 var det den gamle mästaren Chris Forsberg som vann här.

9-11 maj, Atlanta, Georgia, Pro/Pro2 
Lettländaren Kristaps Bluss vann 2018 sin första Formula Drift-tävling här, före Fredric Aasbø och Chris Forsberg. I Pro2-klassen vann norske Ola Jaeger sin första tävling här.

7-8 juni, Wall, New Jersey, Pro
En av de mest spännande och utslagsgivande tävlingarna under året. Här klev fjolårsmästaren James Deane fram och tog sin första seger 2018.

19-20 juli, Monroe, Washington, Pro
Förra säsongen vann James Deane sin andra raka tävling här, kommer han att kunna upprepa det även 2019?

8-10 augusti, St Louis, Missouri, Pro/Pro2
Serien återvänder till det för 2018 nya eventet i St Louis. Då var det Fredric Aasbø som vann, och det var stor dramatik med en storm och ett kraftigt regnoväder under tävlingen.

12-14 september, Dallas, Texas
Sjunde deltävlingen för Pro och fjärde och sista för Pro2 går i Dallas. 2018 vann polacken Piotr Wiecek här. Vem vinner 2019 och skaffar sig ett bra utgångsläge för finalen?

18-19 oktober, Irwindale, Kalifornien
Tillbaka i Kalifornien för sista omgången för Pro-klassen. På klassiska Irwindale, eller House of drift som det också kallas. Här ska det avgöras vem som blir mästare 2019.

Vi hoppas att spänningen finns kvar fram till Irwindale som den gjorde i slutet av senaste säsongen. Det stod inte klart förrän långt in i tävlingen. I och med att ledaren James Deane blev utslagen redan i topp 16 och utmanaren Aasbø tog sig ända till finalen så var det spännande in i det sista. Det tog hela två one more time innan man lyckades skilja Vaughn Gittin Jr och Fredric Aasbø åt, och när det väl skedde var det Gittin som drog det längsta strået. Det innebar också att Deane vann mästerskapet.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Göran Röjhagen – DeltaPhoto.se