Formula Drift på Texas Motor Speedway framflyttat

0
103

Formula Drifts deltävling 5 och 6 som var tänkt att hållas på Texas Motor Speedway i Fort Worth har blivit framflyttat två veckor.

Orsaken är att den 28 augusti meddelade Texas Motor Speedway att alla evenemang som planerades före NASCAR Cup Race den 25 oktober ställs in eller skjuts upp på grund av den fortsatta oron över COVID-19-pandemin.

Formula Drift skulle enligt planen köra på Texas Motor Speedway den 16-18 oktober, där deltävling 5 och 6 i PRO-mästerskapet samt deltävling 3 i Link ECU PRO2-mästerskapet skulle hållas. Efter långa förhandlingar med banledningsgruppen meddelar nu Formula Drift att evenemanget planeras om till slutet av månaden. FD TX kommer nu istället att äga rum under helgen den 30 oktober – 1 november.

För att anpassa sig till det nya schemat kommer Formula Drift att flytta sin tävling för att kunna använda anläggningens permanenta läktare och skapa en ny banlayout för tävlingen. Detta kommer att utgöra en ny utmaning för alla team och garanterar en spännande tävling för fansen.

Evenemanget är begränsat till 50% kapacitet och fans som redan har köpt biljetter för föregående datum kommer automatiskt att överföra sin biljett till de nya datumen. De som inte kan delta i det omplanerade evenemanget kan begära full återbetalning.

Innan Formula Drift-cirkusen kommer till Texas kommer den dock PRO och Link ECU PRO2 att den 25-27 september, det vill säga kommande helg, besöka Evergreen Speedway i Seattle, Washington.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Larry Chen – Formula Drift
Källa: Pressmeddelande från Formula Drift