Formula Drift, Throwdown – Monroe

0
462

Till helgen så händer det flera intressanta saker, dels har vi Discodans på Gröndal. Sen har vi en deltävling i Sverigecupen och det som titeln antyder, nästa deltävling i Formula Drift. Denna artikel är dock vigd till Formula Drift och en uppdatering på hur poängen är. Utgången är att det har körts fyra tävlingar – och fyra olika vinnare dessutom.

James Deane och Piotr Wiecek

Inför denna deltävling så är det tight i toppen av tabellen, vi har James Deane på 313 poäng, Fredric Aasbo på 296 poäng, trea finns Chris Forsberg med 274 poäng. Sen är det ett lite större hopp ner till fyran Piotr Wiecek som har 226 poäng.

Med 4 deltävlingar kvar så är mästerskapet allt annat än över, det är många poäng kvar att köra om. Om någon i toppen av tabellen skulle missa att komma med i topp 32 eller bli utslagen i topp 32, då kan det ändras snabbt.

När vi då kollar på topp 4, hur är deras form? kommer dem till Monroe i Texas redo och starka?

Fredric Aasbo har hållt sig varm i kläderna med att köra hårt på Gatebilsfestivalerna, så han kommer nog taggad och redo. James Deane kommer från Goodwood Festival of Speed, där han körde lite uppvisning, James har dock inte kört utöver detta (vad som sägs iallafall) så han behöver en repa eller två att bli varm igen.

Fredric Aasbø

Chris Forsberg har inte heller kört massor, han var också med på Goodwood och har kört på några frikörningsevent i USA. Piotr har vi inte hört något alls om, så hans form just nu är okänd.

Chris Forsberg

Det betyder ju att topp 3 kommer till tävlingen rätt så taggade. Vår icke utbildade gissning är att det står mellan bilarna och hållbarheten av dem. Visst förarna gör misstag också, men problem med maskinerna är vad vi främst tror kommer avgöra årets mästerskap.

James Deane visade på svårigheter i början av säsongen, han har nu kommit igång ordentligt, Fredric Aasbo har hållit sig stark och tog podiumplatser på de tre första deltävlingarna, men har också åkt på några missar. Chris har haft en svängande inledning men en vinst också.

På fyra deltävlingar så har det också varit fyra olika vinnare, så årets serie är tight och allt annat än given. Det gör att årets Formula Drift är riktigt intressant att följa via deras livesändningar.

Nu laddar vi vidare inför helgens drabbningar på Gröndal och i Lycksele, sen såklart titt av livestream från de stora grabbarna over there!

Text: Henrik Andersson – DriftZone.se
Foto: Larry Chen – FormulaD.com