”Jag hade ingen som helst föraning”

0
449

Ja rubriken säger ju det mesta….. eller inte någoting alls faktiskt, men så är det. Helgen som var markerade starten på världens tuffaste drift serie. Den är så vass att självaste Chuck Norris ryser när han tänker på konkurransen som finns inom Formula Drift.

Årets serie hade inte så stora förändringar när det kommer till förare, men ett tillägg av en speciell förare som faktiskt inte alls tog det försiktigt och testade ”vart han fanns” konkurransmässigt – Denna förare som har dominerat Europa under flera år, kliver över Atlanten och fortsätter att göra det han kan bäst, köra tight och faktiskt köra samma fina repa varje gång. Den typen av kontinuitet och jämnhet är något som en mästare i denna serie måste ha.

Vem bubblar jag om då? James Deane såklart, en kille som nog plockar årets Rookie och …….. Blir årets mästare i FD. Ok nu stack jag ut hakan rätt så mycket, men när man såg kvaliteten på killen och hans sätta att sätta snygga repor oavsett om han körde lead eller chase. Där fick jag se en som kommer att gå långt, om grejerna får hålla och inget annat kommer ivägen.

Men resan kommer inte på något sätt bli lätt, Chris Forsberg är lika vass och kan sätta fina rundor i princip närsomhelst. Fredric Aasbo är inte heller långt efter, Essa, Tuerck, Gitting JR är också några som lätt kan blanda sig in med toppstriden.

Men om vi ska ge oss på en form av analys, så fick jag lite en känsla av att många ”namn” faktiskt tog det lite försiktigt och trevande. Visst det var vassa matcher, men inte förrens du kom fram till topp 16 – då började saker bli intressanta och värmen drogs upp en bit. Alla battles blev intensivare och det delades ut några omkörningar för att domarna skulle kunna sätta vem som gick vidare i stegen.

Men rookien – James slog ut sina konkurrenter på löpande band och mötte Alex Heilbrunn i finalen, Alex körde fint och höll skapligt jämna steg med Deane fast det räckte inte och James fick kliva upp på högsta pallplatsen – en plats han förtjänade.

Det ska bli intressant att se hur detta utvecklar sig under säsongen – en sak vet jag, teamen sitter just nu och ser över allt. Förarna går igenom tävlingen och försöker hitta svagheter som de kan träna bort..

Nästa tävling är den 28-29 april i Orlando, Florida. Då ska vi syna händelserna lite mer ingående och se vad vi kan hitta..

/Henrik Andersson – DriftZone