Matt Field bygger nytt till 2018

0
1626

27-åriga Formula Drift-föraren Matt Field har haft en intressant säsong. Nu är Field igång med förberedelserna för 2018 som bland annat innebär en helt nybyggd bil.

I Montreal hade Field hela världens otur på sina axlar, först påkörd bakifrån av Dean Carneys Viper med massiva skador och när de ska lasta av bilen för att använda sina 15 minuter så tappar dom bilen i marken och knäcker drivaxeln. Men som av ett trollslag så får de ihop bilen och får ut den på banan igen, inte världens vackraste syn men tillräckligt för att ta sig vidare. Men åkte tyvärr ut i vad jänkarna kallar great 8, eller top 8.

Men nu verkar det alltså som det stackars Nissan 240 s14 chassit har fått göra sitt och något nytt och spännande finns på horisonten. Vi som följer Donut Media på YouTube kan få hänga med när Matt Field river och bygger sin nya driftmissil.

S14 chassit har varit med länge och presterat många fina placeringar under sin tid i Matts ägo, bara under 2016 så fick han tre förstaplaceringar, Super Drift Long Beach Grand Prix , Formula Drift Texas Motor Speedway och Formula Drift Irwindale Speedway. Och inte minst en andraplacering totalt på Formula Drift World Championship.

Men med en 17:e placering i årets Formula Drift så var det dags att uppgradera vagnsparken med en ny och fräsch bil! Och vad kan passa bättre för amerikanska Formula Drift serien än en c6 Corvette. På Matts Facebook-sida kan man läsa om hur nöjd han är över chassit och vad trevligt det kan vara när kompressorn faktiskt får plats under huven.

Ett av förslagen på hur liveryn på Matts nya driftingbil kan komma att se ut. Grafik: Emil Åhman

Här finns en länk till Youtube kanalen där man kan följa bygget Donut Media

Och här är en länk till Matt Field´s Facebook

Och så hans personliga facebook, där man kan få små snipplets av uppdateringar Matt Field

This slideshow requires JavaScript.

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Grafik: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Göran Röjhagen – DriftZone.se/Deltaphoto.se