Ny vinnare andra dagen i Formula Drift i St Louis

0
180

Det blev en ny vinnare andra dagen i St Louis när Formula Drift körde sin andra deltävling på söndagskvällen.

Vinnaren från lördagen, Fredric Aasbø, fick respass i topp 16 efter en battle mot Matt Field. Field stötte i muren under sitt chaseåk och fick ta sin competition timeout för att kolla upp bilen innan battlen kunde fortsätta. När det var dags att köra andra halvan gick starten och sedan slog bilarna av på takten nästan omedelbart, och det tog ett par minuter att utreda orsaken. Matt Field startade på ett väldigt aggresivt sätt och skar över in mot mitten av banan, där Aasbø låg sida vid sida med honom. Bilarna stötte då ihop. Bedömarnas syn på saken var att chasebilen alltid måste ge leadbilen utrymme att initiera, och därför dömde man till förmån för Field. En bedömning som säkert kommer att diskuteras lång tid framöver.

Matt Field vann även sin nästa battle mot Ken Gushi och var en av de fyra som klev in i semifinalerna. Han fick möta Chelsea Denofa, som under sin väg från topp 16 slagit ut ut två före detta mästare, Chris Forsberg och Michael Essa. I semifinalen var det Denofa som drog det längsta strået och gick vidare till final, medan Field fick en plats i battlen om tredje plats.

På den andra sidan hade Ryan Tuerck tagit sig fram genom att slå ut Vaughn Gittin Jr och Dylan Hughes, och fick möta Odi Bakchis som slagit ut Daijiro Yoshihara och Justin Pawlak. Här var det Bakchis som var starkast och gårdagens tvåa Tuerck fick ta plats i battlen om tredje plats.

I One More Time-battlen om tredje plats var det till slut Ryan Tuerck som fick kliva upp på prispallen även denna dag. En fantastisk prestation av Tuerck i sin nya bil i Toyota Racing.

I finalens första del körde Odi Bakchis en bra lead och Denofa en bra chase. Efter mållinjen blev det lite kontakt mellan bilarna och Bakchis fick ta sin competition timeout för att kolla upp att inget blev skadat i den kontakt som var. I sitt leadåk var Denofa väldigt långt ut i första zonen, och Odi låg som klistrad mot dörren. På väg fram mot sista ytterzonen får Odi göra en rättning och en battle som i mina ögon vägde över åt hans håll gick istället till Denofa.

Resultat, deltävling 2:

  1. Chelsea Denofa
  2. Odi Bakchis
  3. Ryan Tuerck

Nästa tävlingstillfälle för Formula Drift är 25-27 september i Monroe, Washington, då deltävling 3 och 4 avgörs.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Larry Chen – Formula Drift