Odi Bakchis vinnare i Long Beach

0
554

Efter en hel del dramatik, med bilar som gick i däckbarriären, motorhaverier och sammanstötningar var det till slut Aurimas ”Odi” Bakchis som tog hem årets första deltävling.

Med ett välfyllt kval med 35 bilar var denna gång 32-bilarsstegen fylld på alla positioner. Det har inte hänt på ganska länge. Tyvärr drabbades sjundekvalade Ryan Tuerck hårt av ett besök i däckbarriären på sista träningen och kunde inte komma till start.

Kvalettan Matt Field började starkt men mötte sin överman i trefaldige mästaren Chris Forsberg i the great 8. Kvaltvåan och regerande mästaren James Deane hade, för ovanlighetens skull, lite problem med sin bil. Lustgasen fungerade inte som den skulle och gjorde bilen svårkörd. I en battle släppte Deane av gasen men bilen fortsatte gå i samma hastighet ändå.

I the final 4 möttes så Chris Forsberg och Odi Bakchis i den ena battlen, och Fredric Aasbø och Forrest Wang i den andra. På grund av tidigare omkastningar i körordningen blev det så att Aasbø och Wang ställde upp först. I egenskap av bättre kvalad började Wang i lead. Aasbø hängde på bra och gjorde en bra chase, på ett bra leadåk av Wang. Men där tog turen slut för the Norwegian Hammer. Han började med att ta en fem minuters ”competition timeout”, för att sedan konstatera att en del av ett tändstift följt med in i turbon och skadat den. Där tog premiärtävlingen slut för den norske stjärnföraren.

I den andra battlen blev det inga missöden, och efter två bra åk bedömde domarna att Odi gjort det lite bättre vilket gav honom en plats i finalen.

I finalen mellan Odi Bakchis och Forrest Wang började Odi i lead. Ett stabilt och fint leadåk, där Wang låg riktigt nära i början. Ungefär vid ytterzon 1 halkade han efter och lyckades inte riktigt hänga med Bakchis, så vid sista touch and go låg Wang efter Bakchis snarare än bredvid honom. I Wangs leadåk hade Bakchis lite svårt att komma rätt genom kurva 1, men tog sig ikapp och låg därmed bättre till genom hela åket.

Vinnaren Odi Bakchis i mitten, med tvåan Forrest Wang på sin vänstra sida och trean Chris Forsberg på sin högra.

Segern till Litauern Aurimas Bakchis, som kallas Odi av alla och som bott i USA i många år, men fortfarande tävlar för sitt hemland.

Resultat:

1. Aurimas ”Odi” Bakchis
2. Forrest Wang
3. Chris Forsberg
4. Fredric Aasbø

Nästa helg är det en inbjudningstävling på banan i Long Beach, och nästa ordinarie deltävling går i Orlando 25-27 april.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Larry Chen – FormulaD