Ola Jægers säsong i Formula Drift Pro2

0
391

Den nordiska representationen i årets Formula Drift-cirkus bestod inte bara av Fredric Aasbø den här säsongen, utan i Pro2 tävlade också Ola Jæger, inte utan framgång.

Ola Jaeger under Gatebil Mantorp, foto: Stefan Lindgren
Ola Jæger under ett besök på Gatebil Mantorp.
Foto: Stefan Lindgren

Första deltävlingen i Atlanta slutade på bästa sätt, där Jæger lyckades vinna, efter att ha slagit Dylan Hughes i finalen. Detta var hans första seger i Formula Drift Pro 2.

I den andra deltävlingen i St Louis kvalade Jæger på en mycket fin tredjeplats, men i elimineringen tog det slut redan i top 16. Där blev han utslagen av Travis Reeder, som sedemera blev runner up i tävlingen.

Förutom tävlande i Formula Drift Pro 2 hann Ola Jæger även med att vara med i Super 3 på Gatebil Rudskogen.
Foto: Björn Billsten

Därefter gick resan till Texas för deltävling 3. Även där lyckades Jæger hålla sig på den övre halvan i kvalet, med en sjundeplacering. I top 16 vann han mot Riley Sexsmith, men i top 8 tog det stopp, även denna gång med Travis Reeder som motståndare. Reeder kom senare att vinna tävlingen.

Så var det då dags för finalen på anrika Irwindale. Med en niondeplats i kvalet fick Jæger möta kvalåttan Troy Manners, som vann och Ola Jæger fick se sig utslagen redan i första omgången.

Totalt blev det av dessa resultat en fjärdeplats i den sammanlagda tabellen. Ett mycket fint resultat av Ola Jæger, och vi hoppas få se honom ytterligare säsonger i Formula Drift!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren, Björn Billsten – DriftZone.se