Piotr ”Candy man” Wiecek tog första plats i formula drift kvalet På Monroe Speedway.

0
300

Inatt svensk tid så kördes kvalet i deltävling 5 av Formula Drift i Washington. Ett kval som hade kunnat skaka om tabellen rejält.

Bild: Larry Chen, Formula Drift

Monroe Speedway höll i den femte deltävling, vädret var stålande i USA och banan såg ut att vara smidigt lagd med första kurvan utmed en lång riktigt lång högersväng som dessutom har en mur. Förarna kämpade bra med att hålla bilen så nära denna mur.

Topp 5 kvalplatser gick till slut till: Piotr Wiecek med 98 poäng, tvåa kom teamkamraten James Deane, trea kom Ryan Tuerck, fyra blev Dai Yoshihara och femma kom Ken Gushi.

Det var ett kval som hade kunnat kasta om tabellen rejält, detta då Fredric Aasbos motor gick sönder under den första kvalrepan så 0 poäng i första. Efter ett nervöst läge i depån så lyckades teamet dock byta motor och Fredric kunde köra sin andra kvalrepa. Hur gick det då? jo han lyckas ta 88 poäng och får därmed 18:e plats i kvalet och då också med i topp 32 som körs inatt.

Får vi se omkastningar i tabellen, eller kommer topp 5 att stärka sina positioner. Just nu så är alla i topp 5 inom 100 poäng ifrån varandra, så det kan förändras snabbt i toppen.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Larry Chen, Formula Drift