Piotr Wiecek överst på pallen i Dallas, Texas

0
1070

Under helgen som var, så kördes näst sista deltävlingen i Formula Drift. Platsen för detta var ett blåsigt Dallas, det varierande väder som var gav förarna och teamen mycket att jobba med utöver en teknisk bana.

Foto: Larry Chen, Formula Drift

Banan var teknisk med en höghastighetsdel, som snabbt gick in i en sektion som var betydligt tightare och hade en mur på utsidan. Muren skördade en del bilar under tävlingen som vi fick se under livestreamen.

Helgen gav även förarna samt publiken, ett mycket varierande väder med kraftiga vindar. Vädret ställde till det såpass mycket, att de sista fighterna i Pro2 ställdes in under fredagen. Dessa kördes sen innan topp32 i Pro klassen.

Men hur gick det då? Vinnare blev Piotr Wiecek före sin team kamrat och ledaren i serien James ”The Machine” Deane, trea kom en hårt satsande Fredric Aasbo.

Topp tre på pallen, är samtidigt även de tre som just nu är i toppen av serien, ledare är James Deane på 556 poäng, tvåa är Fredric Aasbo med 507 poäng, trea är Piotr Wiecek med 469 poäng.

Finalen som körs om ca en månad (12-13 oktober) Kommer bli en rysare. Om James Deane får problem eller möter hårt motstånd och åker ur tidigt, då kan Fredric ta över ledningen och vinna. Visst det är 49 poängs skillnad, men mästerskapet är inte över ännu.

Finalen kommer vi på driftzone att titta noga på, gör det du också. Livestream från Formula Drift kommer att visas och aviseras på vår facebooksida.

Missade du helgens livestream från Dallas? Den finns att se återigen på vår facebook, men vi bäddar in topp 16 åt dig här….

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Larry Chen, Formula Drift