Piotr Wiecek tog hem segern i Formula Drift Seattle.

0
239

Formula drift Seattle är över, denna deltävling kördes på Monroe Speedway. Besökarna och publiken på livestreamen fick se massor av händelser som ger en del effekter i tabellen.

Foto: Larry Chen, Formula Drift

Ja som sagt det hände en hel del i #fdsea under lördagsnatten, delar av toppen i tabellen slogs ut i topp 16 och det ger en del effekter i tabellen.

Men en som är speciellt glad just nu är Piotr Wiecek, han fick en perfekt deltävling där han börjar med att ta hem kvalet. Sen under tävlingen så kryssade han sig förbi alla hinder på vägen, och efter en hård fight i finalen mot sin teamkamrat James Deane ropades upp som vinnare.

James Deane tog hand om andra platsen, James såg också ut att trivas på banan då han har varit stark hela tävlingen. Men det fanns risk för att han kunde åka ut i topp 16 mot Fredric Aasbo, men en sammanstötning direkt efter mållinjen mellan James och Fredric gjorde att bägge förarna behövde sina 5 minutare, tävlingsledningen ansåg att sammanstötningen var Fredrics fel, därför så får James Deane 10 miuter extra för att reparera sin bil. När förarna kom tillbaka och körde sin andra runda så gjorde Fredric en bra leadkörning, men det räckte inte utan James slog ut Fredric i topp 16.

Tredje plats på podiumet gick till Dai Yoshihara, Dai är en bra förare som visar på bra konkurranskraft. Chris Forsberg blev fyra.

Livestream från allt går att se på vår facebook. Nästa deltävling köres i St. Louis 8-10 augusti.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Larry Chen, Formula Drift