Spännande säsong i Formula Drift

0
67

Det blir en spännande säsong i Formula drift 2020, där bland annat ett superhajpat evenemang och en legendars återkomst kryddar.

Trefaldige regerande mästaren James Deane, här precis efter sin första mästerskapsseger 2017. Foto: Göran Röjhagen

Deltävlingen i Englishtown kommer att vara ny, eller nygammal om man ska vara noga då det genomfördes en tävling på denna arena för över 10 år sedan men som upphörde efter redan ett år. Man flyttade då tillbaka till Wall Stadium som inte ligger alls långt ifrån Englishtown.

Driftinglegendaren Daigo Saito återvänder till Formula Drift i USA efter många års frånvaro. Saito som inte kan kalla kallas annat än legendar återvänder alltså till Formula Drift i USA efter att ha kört flera säsonger i Japan. Det var 2014 som Saito senast körde Formula Drift i USA. Han avslutade då med en inte så framgångsrik säsong, en 14:e plats i mästerskapet, i en bil som inte höll måttet på samma sätt som hans tidigare bilar, som gett en mästartitel 2012 och en tredjeplats 2013. Det ska bli otroligt spännande att se vad som hänt med utvecklingen under Saitos frånvaro och hur han kan försöka möta denna utveckling.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Göran Röjhagen – DriftZone.se