Worthouse Drift Team drar sig ur Formula Drift 2020

0
319

Idag meddelade Worthouse Drift Team att man drar sig ur Formula Drift 2020 och att teamets två stjärnförare inte längre kommer att köra i samma team.

James Deane i Formula Drift, här på Irwindale 2017

Efter tre säsonger i Formula Drift, med tre raka mästerskapstitlar för James Deane, och en åttonde-, en tredje- och en fjärdeplats för kollegan Piotr Wiecek kan man inte kalla teamets satsning för något annat än en veritabel succé. Men nu drar man alltså tillbaka satsningen och orsaken är den situation som pandemin skapat.

”2020 har skapat en mängd svårigheter med pandemin. Dessa varaktiga effekter är det främsta skälet till att inte delta i mästerskapet. Båda förarna kommer att följa oberoende program på sin egen tid.” skriver teamet i sitt pressmeddelande.

James Deane: ”Worthouse Drift Team gav mig nycklarna till att följa mina drömmar och tävla mot de bästa i världen professionellt i Formula Drift. Det har varit tre fantastiska år tillsammans, att vinna tre mästerskap och flera evenemang och det vi åstadkommit har överträffat allt jag någonsin kunde drömma om. Jag uppskattar verkligen det stöd som teamet gav mig och kommer att vara tacksam för Piotr och alla som är inblandade i att göra denna dröm till verklighet.”

Både James Deane och Piotr Wiecek planerar för fullt för 2021, där båda förarna kommer att göra satsningar och dessa kommer att släppas när de är helt klara.

James Deane reste tidigt till Riga för DMEC-tävlingen och stannade även kvar några dagar efter för att filma och göra samarbeten med Kristaps Bluss och HGK. Kommer vi att finna dessa båda i ett HGK-team säsongen 2021?

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Göran Röjhagen – DriftZone.se