32-stege öppnar för fler förare i GDS på Mantorp

0
32

Gatebil berättar att man nu ändrat planen från en 16-bilarsstege till en 32-bilarsstege i GDS-deltävlingen på Mantorp Park under Trackdays i augusti.

Kommer vi att få se fjolårsmästaren Johan Andersson i GDS 2020, nu när det endast blir aktuellt med två tävlingar på hemmaplan…

Detta är såklart mycket glädjande för tävlingshungriga svenska förare, som därmed får dubbelt så många platser att fylla. Tävlingen på Mantorp Park blir den första i den komprimerade Gatebil Drift Series som presenterats i år. Deltävling 2, som endast är öppen för norska förare, går på Rudskogen under Gatebil Trackdays 28-30 augusti, och finalen på Mantorp Park under det som förhoppningsvis blir en ”riktig” Gatebil-festival 25-27 september. Här hoppas man att både svenska och norska förare ska ha möjlighet att delta.

För att kvalificera sig till finalen ska man som svensk hamna bland de åtta bästa i deltävling 1 och som norsk bland de åtta bästa i deltävling 2. Om det blir möjlighet att köra 32-stege på både Mantorp Park och Rudskogen utökas även finalen till en 32-stege med de sexton bästa från respektive deltävling.

I de fall man får fler anmälda än det finns plats till kommer förarna att rankas på tidigare tävlingserfarenhet.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se

Omslagsfoto: Dennis Flink – DriftZone.se