Averstedt blev bäste svensk på Vålerbanan

0
2716

De svenska förarna hade det tungt i den första deltävlingen av Gatebil Drift Series. Men det fanns ett undantag och det var Tony Averstedt som visade att han blir att räkna med i år. Averstedt kvalade in som trea och slutade femma totalt i tävlingen.

– Jag är jättenöjd med kvalet. Det kändes riktigt bra efter första kvalåket så då släppte pressen lite och in för andra rundan tänkte jag försöka sätta en bättre repa vilket resulterade i en identisk, säger Tony Averstedt till DriftZone.

Hur var känslan inför stegen?

– Var lite nervös men det kändes ändå helt okej med tanke på att jag satte två bra kval rundor och kände att jag hitta rätt linje på banan.

Berätta lite om dina battles?

– Första battle var mot E A Bogen. Kände att jag satte en bra lead och sedan en bra chase vilket gjorde att jag gick vidare till top 8 där jag körde mot Joakim Johnsen. Var dock lite för het i min chase vilket gjorde att jag översköt andra omläggningen och var av banan.

Du slutade femma i premiären på Vålerbanan och blev med det bästa svensk, hur summerar du din insats?

– Jag är väldigt nöjd med min insats.

Det känns som att du höjt din nivå inför den här säsongen, är det något speciellt som ligger bakom att du har utvecklas?

– Här satsat mycket på sätestid i bilen, framförallt i vintras då det blev mycket isåkning. Samt att vi som team har utvecklats och satsat mycket på spotter och verkligen tar till mig de han säger under träningar.

Hur ser du på fortsättning av GDS?

– Jag är riktigt taggad inför nästa tävling och hoppas att det fortsätter gå lika bra på resterande tävlingar, avslutar Tony Averstedt.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone
Foto: Stian Molberg – Molberg Media