Averstedt hungrig inför 2020: ”Jag känner mig riktigt revanschsugen!”

0
113

Efter en säsong med både motorstrul och vinst i CCR så har Tony bestämt att avstå från platsen i DMEC som han blev erbjuden när han vann CCR.

Hur skulle du summera säsongen som gått?
-Säsongen gick både bra och dåligt. Jag hade satt upp som mål innan att bli kvaletta en gång och minst en vinst under säsongen. Redan på Påsksladden uppfylldes ena målet då vi tog förstaplacering i kvalet och sedan slutade som tvåa i tävlingen. Sedan lyckades vi vinna CCR och en andraplacering under GDS Mantorp. Då var målen uppfyllda, men så började problemen med motorstrul två gånger samt strul med växellådan. Så slutet på säsongen gick riktigt dåligt, säger Tony.

Vad tycker du om din insats i Gatebil Drift Series?
-Inte alls nöjd. Det gick som sagt bra på Mantorp. Men näst sista körde jag en lånad bil och kvalade tyvärr inte in. Sista tävlingen hade jag stressat ihop min egen bil men kände mig inte alls bekväm med körningen och kvalade inte in då heller. Men hoppas på en mer problemfri säsong nu och jag känner mig riktigt revanschsugen, berättar Tony.

Finalen i Gatebil Drift Series deltävling på Mantorp Park i juni

Hur kändes det att vinna CCR?
-Det kändes helt underbart att äntligen få stå längst upp på pallen. Jag kände mig så jävla glad och stolt över mitt team som har gjort att detta varit möjligt, säger Tony.

Kommer du att ta platsen i DMEC som du fick av vinsten i CCR?
-Planen var ju att ta den. Men det finns tyvärr inte tillräckligt bra ekonomi för att kunna genomföra det på ett bra sätt. Men hoppas på att kunna genomföra det någon annan gång längre fram om man får chansen, svarar Tony.

Hur känns det att inte kunna ta platsen?
-Självklart så känns det riktigt tråkigt, men det är inte så mycket man kan göra åt det. Jag satsar på mer körtid hemma istället, berättar Tony.

Vad har du för planer för off-season och kommande säsong?
-Bilen ska få sig en ordentlig genomgång och uppfräschning, inga större ändringar bara så att man vet att allt är i bra skick. Planen är att jag kommer att köra Påsksladden, Gatebil Drift Series, CCR och Iron Drift King, säger Tony.

Har du några slutord?
-Då vill jag passa på att tacka alla mina sponsorer och alla som hjälpt till på något sätt, samt att jag ser fram emot en ny säsong och träffa alla andra drifters med mera.

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink, Christer Hägglund – DriftZone.se