Emil Vikman: ”Jag litar på bilen till hundra procent!”

0
491

Emil Vikman satsar hårt på årets säsong, med dubbelt seriedeltagande, i NEZ och Gatebil Drift Series. Men säsongen har börjat med problem för Emil.

När bilen fungerade såg körningen bra ut för Emil Vikman på Vålerbanen.

I NEZ första deltävling i Kehala, Estland, krånglade bilen och det blev inga framgångar. I GDS på Vålerbanen var det växellådan och spakstället som gjorde det svårt, och han missade kvalet till Top 16.

Du har haft en tuff start på säsongen, med två tävlingar med tekniskt strul. Hur har det gått tycker du?
-Det stämmer, båda tävlingarna hittills denna säsong har blivit avbrutna på grund av problem med bilen. Allt från småfel som gjort att träningsrundorna blivit få, tills att när det väl är dags för kval så bristar någonting annat än tidigare. Oförutsägbara fel, men sådant som ändå inte ska kunna ske. Och lika mycket otur varje gång det händer under kval. Men sånt händer inom racing, tyvärr.

Så ni har kunnat lösa problemen som varit tidigare?
-Ja, vi har jobbat stenhårt med att bygga bort allt som just nu varit svaga länkar. Vi har förbättrat och filat på de sista bitarna, och nu funkar bilen klockrent. Ett riktigt dreamteam!

Hur känns det för dig som förare när ni har sådana problem två tävlingar i rad?
-Självklart känns det riktigt tråkigt då hela teamet har gett 110%. Men vi ser det som en styrka och siktar nu på nästa omgång istället. Efter GDS första deltävling har vi haft full fokus på att bygga bort tidigare problem, och nu är bilen provkörd och redo för fight. Då är siktet inställt på vinst!

Så nu är känslan att det kommer att vara mindre tekniskt strul framöver?
-En tävlingsbil är alltid en tävlingsbil, tyvärr, men förhoppningen är såklart att allt ska lira. Vi har finslipat på de svaga länkarna och nu är bilen riktigt konkurrenskraftig och jag litar på den till hundra procent!

Känns det som att både du och bilen är redo för kommande tävlingar?
-Vi är redo och laddade till tusen! Vi kommer att göra allt för att ni ska få se oss leverera fullt ut och bjuda på en riktig show. Tillsammans med våra sponsorer som alltid ser till att vi är redo och i toppform. Jag och teamet hoppas att vi ses ute på eventen och tackar för all er support. Det betyder otroligt mycket!

Har du några slutord?
-Nu laddar vi för en fullspäckad säsong och lovar bjuda på bra show. Se till att följa oss på sociala medier för att få de senaste uppdateringarna. Ett stort tack till mitt dreamteam och mina sponsorer för all support och hjälp. Nu kör vi!

Instagram: emilvikman
Facebook: Emil Vikman drifting
Hemsida: Evikmanmotorsport.se

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se