Fredrik Øksnevad kör Gatebil Drift Series 2018

0
591

Norrmannen Fredrik Øksnevad har haft framgångar ute i Europa de senaste åren, och nu bygger han dessutom ny bil. Och ganska nyligen blev det också känt att det är i Gatebil Drift Series vi kommer att hitta Fredrik den här säsongen.

Sedan 2014 har Fredrik Øksnevad kört i Drift Allstars, som den senaste säsongen bytte namn till Drift GP. Framgångarna har inte uteblivit och senaste säsongen slutade han på en fin tredjeplats i totalen i god konkurrens från många duktiga förare. I år blir det dock kortare resor då huvudfokus kommer att ligga på Gatebil Drift Series. Redan 2017 deltog Fredrik i Gatebil Drift Series och körde deltävlingarna på Rudskogen och finalen på Mantorp Park. På Rudskogen gick det riktigt bra och han stod som vinnare efter vinst mot Richard Ivars i finalen.

”För att komma vidare var det viktigt att bygga en ny bil. Och för att kunna utveckla denna när den är färdig, och samtidigt få bra tävlingsträning, känner jag att det är helt rätt för mig att satsa 100% på Gatebil och Gatebil Drift Series” säger Fredrik till Gatebil.no.

Fram till den här säsongen har bilen varit densamma från starten 2009, en Toyota Soarer, som är både stor och omodern. Därför satsas det i år alltså på ett nybygge i form av en Toyota GT86. En bil som på många sätt är modernare än Soarern och där utbudet av delar är stort.

Den gamla bilen, en Toyota Soarer. Här på Drift Allstars på Gröndal 2015.

Målet för Fredrik Øksnevad är fortfarande detsamma som det varit ett par år nu, att få komma till USA och köra i Formula Drift. Att chanserna till detta blir större med den nybyggda GT86:an är han övertygad om, både sportsligt och affärsmässigt när det gäller att leta nya sponsorer.

Helt klart är att Fredrik Øksnevad är en av de intressantaste deltagarna i Gatebil Drift Series 2018. Missa inte premiären på Vålerbanen i helgen!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se