Ingen Davanger i GDS-finalen på Mantorp

0
217

Regerande norske mästaren och tvåan i Gatebil Drift Series Ole Morten Davanger meddelar på sin Facebook-sida att han inte kommer till start i finalen i GDS på Mantorp Park kommande helg.

Vid senaste GDS-deltävlingen på Rudskogen drabbades Davanger av ett motorhaveri i sin Nissan Skyline. Han har sedan dess sökt olika samarbeten för att få ihop medel till en ny motor, men utan att lyckas. Han meddelar därför på sin Facebook-sida att säsongen är slut.

Som vi tidigare berättat om bygger Ole Morten en ny bil inför 2020, och det är med tanke på detta som man anser att det blir en för stor risk för kommande säsongs budget att bygga en ny motor för egna medel.

Inför den sista deltävlingen ligger Ole Morten alltså tvåa i GDS, men det är en plats han helt säkert kommer att tappa, då det är ett helt koppel förare som ligger 50-60 poäng bakom honom. En riktigt fin premiärsäsong har det varit för den norske mästaren i Gatebil Drift Series och det ska bli intressant att se vad han kan prestera med sin nya bil nästa säsong.

Att Ole Morten inte kommer till start på Mantorp Park gör också att det redan inför tävlingen står klart att Johan Andersson vinner GDS 2019, detta då näste förare som kan ta poäng är 129 poäng efter och maximalt kan få 115.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Wilfried Butin – DriftZone.se