Joakim Johnsen vann Gatebil Drift Series på Vålerbanen

0
998

Efter en eliminering med en hel del avåkningar och dirt drops blev det till slut norrmannen Joakim Johnsen som tog hem segern.

Joakim Johnsen, bild från 2017.

Det blev som sagt en lite rörig tillställning där avåkningar, snurrningar och dirt drops rörde om rejält. När vi nådde till top 4 så var det endast norrmän kvar i tävlingen.

Ørjan Nilsen – Odd-Helge Helstad
Markus Furberg – Joakim Johnsen

Där slog Ørjan Nilsen ut fjolårets utropstecken Odd-Helge Helstad. Markus Furberg fick problem medan Joakim Johnsen körde bra och därmed tog finalplatsen.

Final battle
Ørjan Nilsen – Joakim Johnsen

I finalen gick Joakim Johnsen lite av banan tidigt, och i den långa ytterzonen var det så Ørjan Nilsens tur att göra en dirt drop som avslutades med ett rejält hopp. Under Johnsens leadrunda initierade han tidigt, och tidigt i banan rakkörde Ørjan Nilsen. Ørjan kom ikapp på slutet och hade fin proximity, men det var svårt att kompensera för rakkörningen tidigt och segern gick till Joakim Johnsen.

Hur gick det då för de fyra svenska förarna, Tony Averstedt, Rasmus Möller, Kim Fors och Jim Olofsson? Ja, alla fick faktiskt en enkelbiljett till depån redan i Top 16, förutom Tony Averstedt som gick vidare. I top 8 mötte Averstedt mannen som senare vann tävlingen, Joakim Johnsen och blev därmed utslagen.

Nästa deltävling i Gatebil Drift Series går på Gatebil Mantorp, med kval 15 juni och eliminering 16 juni.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Andeas Harrisson – DriftZone.se