Johan Andersson: ”Gäller att få alla pusselbitar på plats”

0
264

Johan blev mästare i årets upplaga av Gatebil Drift Series, vi tog kontakt med honom och kollade läget lite.

Johan Andersson vann som bekant Gatebil Drift Series 2019, det var ett starkt år där Johan vann 2 av fyra deltävlingar, kom 4:a i den tredje tävlingen och avslutade serien med 8:e plats i den sista deltävlingen. En säsong där Johan visade alla att han är en vass konkurrent oavsett.

Men hur ser det ut för Johan Andersson framåt? vad planeras det i garaget hos teamet Generation Sideways? Vi tog och ställde lite frågor angående det.

Grattis till vinsten Johan, hur kändes det inför säsongen?
”Jag visste redan innan säsongen hade dragit igång att jag hade chansen att vinna. Det gällde bara att ge 100%. Det skulle bli en stor utmaning med både nya banor och motståndare för mig och teamet.”

Vad kommer hända med bilen under vintern?
”Bilen kommer få sig en service och lite mindre uppdateringar. Det går alltid att förbättra lösningar och funktioner.”

Har du någon plan ännu för säsongen 2020?
”Det är fortfarande oklart vad som händer för min del nästa år. Siktet har varit att åka internationellt i flera år. Det gäller att få alla pusselbitar på plats för att kunna göra en så pass stor satsning.”

Vilket event var din personliga favorit under året?
”Favorit eventet i år måste varit första deltävlingen på Våler. Ny bana för mig och premiär i GDS. Slutade med vinst och ledning i serien.”

Johan vill även passa på och tacka alla som hjälper han med sin satsning:
”Finns en så galet lång lista på personer jag skulle vilja tacka för säsongen i år. Alla vänner, släkt och familj i första hand. Sen alla mina sponsorer som gör det möjligt för mig att hålla på med det jag brinner för. Wilzens, MGRA Bilservice, Korvgubbens, Belami plåt och lack, Dekorreklam, Meca Linköping, Askling bil, Plåtslagarna, Tershine, Xl bygg.”

Vi tackar Johan för pratstunden och önskar han lycka till nästa säsong!

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone