Johan Andersson tog andra raka i GDS på Mantorp Park

0
317

Johan Andersson, Generation Sideways, fortsätter att vara omutbar i Gatebil Drift Series 2019 och lyckades på fredagen ta sin andra raka seger.

Efter kvalet på fredagsmorgonen så var det en spännande stege som presenterades på förarmötet, där flera duktiga förare skulle mötas redan i top 16.

Mikael Johansson tvingades bryta i sin top 16-battle mot Alvin Lægreid, ett faktum som diskuterades både länge och väl eftersom Alvin kört av i sin chase och därmed nollat. Men beslut togs om att Johansson brutit och Alvin Lægreid gick vidare.

Foto: Björn Billsten

I top 8 åkte kvalettan Petter Lauvås oväntat ut. Petter hade kört fint i top 16, men i top 8-battlen mot Ole Morten Davanger hände något med bilen och Lauvås fick lämna tävlingen.

Till semifinalerna tog sig då Tony Averstedt, som fick möta Ole Morten Davanger, och Johan Andersson som fick möta Ørjan Nilsen. Två landskamper som slutade med svensk seger och en helsvensk final mellan Johan Andersson och Tony Averstedt.

Fram till finalen hade stegen körts utan att någon battle behövt gå till One More Time, men eftersom två av de tre bedömarena ville ha en One More Time efter första finalkörningen så blev det så. I denna One More Time gjorde båda förarna ytterligare bra både lead och chase, och det var svårt att förutse vilken som speakern skulle ropa ut som vinnare. Men det blev alltså en seger till för Johan Andersson, som nu rycker åt sig en rejäl ledning i serien.

Nästa deltävling går i augusti på Rudskogen i Norge.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson, Björn Billsten, Willfried Butin – DriftZone.se