Kenneth Nornes: ”Ska bli skönt att tävla igen!”

0
2385

Med en strålande vacker grön BMW F87 (2 serie) som matas av en lika magnifikt vacker 2JZ motor från en Toyota Supra som levererar blygsamma 946(!) hk så är Kenneth Nornes en solklar vinnare i stilklassen. Men det hade varit en kort historia om det bara varit en vacker bil att prata om.

Kenneth Nornes  är en formidabel förare som levererat bra resultat genom åren som kammat hem stadiga placeringar i många av de mest prestigefyllda tävlingarna i Norge. Vi letade upp Kenneth för att ta tempen inför den kommande Gatebil Drift Series

Hur känns formen för i år? Kommer du ta GDS med storm?
-Formen känns bra, nöjd med vinterns uppgraderingar på bilen. Är spänd på att få köra lite tävling igen! Men det är hög nivå på GDS i år, så om jag tar serien med storm återstår att se.

Hur kommer det sig att du har valt att stoppa en Supra-motor i din BMW?
-Jag hade en Supra-motor i fem år i min förra bil, en Skyline R34. Hade inga problem med den, så valet föll på att ha det i BMW:n också. Dessutom är de lättskruvade och har billiga delar i förhållande till många andra motorer.

Kan du berätta lite om bilen i övrigt? Hur mycket är fortfarande BMW?
-Jag köpte bilen som en brandskadad 228i coupé från USA. Rev hela bilen direkt och det enda som användes igen var front, baklysen, backspeglar och vindrutetorkare. Framvagn, bakvagn och bromsar är från E92 M3, med Wisefab fram och bak till M3. Bakdiff är Winters Quick change och växellådan är ny sedan i vinter, en Samsonas sekventiell.

Vilka tror du kommer vara dina huvudrivaler i GDS i år?
-Hmmm… Svår fråga, är ju kompis med de flesta, men när hjälmen kommer på blir alla rivaler.

Vilken bana är din absoluta favorit av de banor som kommer köras i GDS?
-Jag trivs väldigt bra i den bansträckningen som används på Vålerbanen, så jag ser mest fram mot det.

Tack till mina sponsorer: PlutoPerformance, Westlake Tires, Westlake Tires Europe,  RFS Performance, Vesterland, Motho AS, Bildelerførde, Havnen Anlegg AS, Rune Havnen Maskinmuring AS, Anleggservice, Sognrøyr Neumannbygg, Semislicks, Westlake Norge, Westlake Sport RS, Sommertreff, A1reklame, Einemobil, Glasurit, Fodlegas,s AStrevaren, Maxxecu, Bboost Racefuel

Då får jag tacka så mycket för din tid!

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Andreas Harrisson – DriftZone.se